Miklavžev turnir 2017 :: Imamo 3 miklavžke: Saša, Štekl in Buča

Najboljša na miklavževem turnirju pri članih sta tokrat Saša Rakovec in Aleš Štendler Štekl.  Pri mladincih pa je laskavi naslov pripadel Jaki Rakovcu Buči.

Dobili smo enega novega “miklavža”, a dva iz iste družine. Saša in Buča sta v klubu že vrsto let in ta naslov sta si želela že dlje časa, letos pa sta izkoristila priložnost, pokazala svoj squash in skupaj osvojila najboljši klubski naziv. Saša je naslov, sicer še v mladinski konkurenci, že osvojila leta 2009, sedaj pa ga je po 8 letih priigrala tudi med članicami. Štekl je ponovil zmago iz leta 2011 in 2015.

MLADINCI

mladinci

 1. Buča
 2. Nika
 3. Tina
 4. Tim
 5. Karla
 6. Vevi
 7. Jan
 8. Nanja
 9. Lean
 10. Lana
 11. Tjaž
 12. Zoja
 13. Alec
 14. Julija
 15. Naieli
 16. Lara
 17. Nika D
 18. Metod

Zmagovalec mladinskega turnirja je Buča. Veselje do ušes, ko je osvojil ta naslov. Gledali smo odličen finale, ko se je boril z Niko Urh. Igrala sta zelo izenačeno do konca. Oba sta igrala svojo igro in nihče ni želel popustiti. Dolge izmenjave, napete točke, nekaj prednosti in takoj preobrat, pa spet izenačenje, skratka zares kvaliteten squash, zato pohvale obema za pokazano. Čestitke! Tudi boj za tretje mesto je bil zelo zanimiv in napet. Pomerila sta se Tina Ferjan in Timotej Jenko Tim. Tim se je odlično upiral Tini, odigrala sta kar nekaj točk z veliko izmenjavami. Zares, tekma vredna ogleda. Tudi tukaj je bila premoč starejše, izkušenejše.

Mladinci so igrali po sistemu repasaž, kjer se še vedno po eni izgubljeni tekmi lahko vrneš v polfinale. To je izkotistil Tim, ki je prišel naprej z zmago nad 4. nosilko Evo Trseglav Vevi. Vevi ni imela sreče s servisi, zato si je takoj zadala cilj solo praktisa le teh. Svoje kvalitete je na tem turnirju pokazala tudi Karlina Piber Karla, ki je osvojila 5.mesto. Vse igralce je z nešolsko igro presenetil Jan Vidic, ki ga je po vsem igrišču zadosti in izkorišča svojo iznajdljivost v igri. Velik trn v peti, je bila marsikomu Nanja Urh, mala deklica z močnim značajem, vztrajnostjo in veliko željo po zmagi. Lean Castaldi je od letošnjega kampa v Angliji naredil velik preskok in igra pohvale vredno. Ravno tako tudi njegov starejši brat Alec Castaldi, ki ni squashist, a se vseeno udeleži turnirja, je igral presenetljivo. Svojih talent je pokazala Lana Omovšek, ki kljub samo eni uri treninga na teden, še vedno pokaže svoje športne kvalitete. Vsi smo opazili kako se Tjaž Čufar Tomažin elegantno spogleduje z žogo, škoda le, da tek ni tako hiter, a tudi to bosta s trenerjem Čičko še nadoknadila. Še ena zagrižena borka in prava levinja je Zoja Berce. Odigrala je pohvalno. Še več suverenosti v odločanju je pokazala v vlogi sodnice, kjer je brezkompromisno stala za svojimi odločitvami, ki so bile seveda pravilne. Svojo moč je izkoristila tudi Julija Vidic in osvojila 14. mesto. Takoj za njo se je uvrstila Naieli Oliva, ki mogoče na tem turnirju ni uspela pokazati vseh svojih kvalitet, a vrnila se je po mesečni pavzi. 3x hura tudi za naši novinki, Niko in Laro Demšar, ki sta po le 2 mesecih treninga, igrali medsebojno tekmo kar 26 minut. Napredek je očiten tudi pri Metodu Pibru, ki žal nima sovrstnikov za boljšo primerjavo igre, a se vseeno v igrišču veseli, in ko pripravljen dobi žogo na lopar, izkoristi svojo moč in pokaže kaj zna.

Mladinci, zares ste pokazali velik napredek v igri, pa ne samo zaradi časa, ampak tudi zaradi vaše želje po več. Trenerja Franc Langus Frenk in Milan Todorovič Čička sta po turnirju zaključila s samimi pozitivnimi besedami in navdušenjem. Tina in Vevi bosta drugo leto že prestopili med članice, in trenerja sta prepričana, da bosta tudi tam “mešali štrene” pri vrhu.

ČLANI in članice

članice

 1. Saša
 2. Pia
 3. Urška
 4. Marinka
 5. Kaja
 6. Ida
 7. Ingrid
 8. Sara

Sobotni dan je bil rezerviran za 16 naših članov. Zbralo se je 8 članic in 8 članov, ki so dan začeli z igro v skupinah. Postavljeni nosilci so poželi vsak po tri zmage, malo pa se je zapletlo pri ostalih. Pestro dogajanje v dvobojih smo videli v kar nekaj podaljšanih igrah. Po uvrstitvah v polfinale so se začeli odvijati boji za določitev končnih mest. Najprej za 7.mesto. Pri članicah sta z rezultatom 2-1 pokazali izenačen dvoboj Ingrid Bučar in Sara Mišič. Pri članih je Mark Mišič premagal Milana Todoroviča Čičko, ki si je žal dan prej poškodoval koleno, a vseeno prišel in odigral turnir. Zelo dober dan je imela tokrat Ida Sedušak, ki je skozi turnir pokazala svojo pravo igro in ta jo je pripeljala vse do boja s Kajo Železnik, kjer sta se borili za 5. mesto. Slavila je sicer slednja. Pri članih boja nismo videli, saj sta Tiam Škodlar in Goran Đukič Đuka morala predčasno zapustiti prizorišče. Tiam je letos prestopil prvo leto med člane, a še vedno ima za seboj kar 4 naslove najboljšega Miklavža. Nato so sledili obračuni za velike hudičke. Urška Ferjan si je priigrala prvega v boju z Marinko Horvat. Lanskoletni zmagovalec, Blaž Kunšič,  je naslov “Miklavža” zamenjal s 4. mestom, 3. pa je osvojil Jaka Bajt. V finalu se je tokrat obrnilo, svoj prvi članski naslov “Miklavževke” je osvojila Saša, pred Pio Erjavec. Pia je sicer v veliki prednosti saj ima že 3 zaporedne naslove in skupaj kar 5, kar je tudi največ med dobitniki. V najmočnejši konkurenci sta se pomerila Rok Repovž Roky in Štekl. Roky ni izkoristil priložnosti in zmago je pošteno prevzel Štekl. Turnir smo zaključili v veselem vzdušju in večer nadaljevali ob dobri glasbi.

Članom in članicam čestitamo za dobro igro in osvojena mesta, ter se jim hkrati zahvaljujemo, da vztrajajo v tem športu in s tem pomagajo tudi našim mladincem. Bravo, bravo, bravo!

člani

 1. Štekl
 2. Roky
 3. Jaka
 4. Blaž
 5. Tiam
 6. Đuka
 7. Mark
 8. Čička
 Hvala našemu pokrovitelju Miklavževega turnirja, ASP!

Hvala našemu pokrovitelju Miklavževega turnirja, ASP!

rezultati

Zgodovina miklavževih naslovov:

2017 :: Saša Rakovec, Aleš Štendler, Jaka Rakovec

2016 :: Pia Erjavec, Blaž Kunšič, Tiam Škodlar, Nanja Urh

2015 :: Pia Erjavec, Aleš Štendler, Nika Urh, Mark Černilec, Tiam Škodlar

2014 :: Pia Erjavec, Jurij Jakše, Tiam Škodlar, Taša Mihelčič

2013 :: Sara Rojnik, Jaka Bajt, Tiam Škodlar, Nika Urh, Lana Omovšek

2012 :: Pia Erjavec, Rok Repovž, Tiam Škodlar, Nejc Jan, Matija Kozamernik

2011 :: Pia Erjavec, Aleš Štendler

2010 :: Jaka Bajt

2009 :: Miha Kavaš, Saša Rakovec

Najboljši Miklavži:

 1. Pia  in Tiam 5 naslovov
 2. Štekl 3 naslovi
 3. Jaka, Saša, Nika, 2 naslova