SS v Šk. Loki

8 deklet je tekmovalo na 1. turnirju v Škofji Loki. Nika, Karla in Tina so zasedla mesta od 5 do 7.

Škofja Loka, Mini Hotel, sobota – 2. 12. 2017 – na prvem turnirju super serije se je pometilo 5 mladink in 3 članice. Na koncu so sicer slavile starejše, a so se jim mlajše dobro upirale.

Na tokratnem turnirju je od naših deklet svojo najboljšo igro pokazala Karlina Piber. Odigrala je dobro proti obema Sarama, nato pa je imela še zadnjo tekmo v skupini A, da osvoji 3. mesto in izkoristila ga je. Po prvem dobljenem nizu, proti Manci Demšar, sta se posvetovala s trenerjem in vse kar je bilo treba reči je, naj nadaljuje s svojo igro, naj se ne ustraši, četudi bo naslednji niz izgubila. Ampak ona je tudi drugega dobila. Uporabila je domišljijo, odigrala brez zavor in prvič dobila tekmo proti Manci.

Nika Urh in Tina Ferjan sta igrali v skupini B. Najprej sta v igrišču odigrali dobro predstavo Nika in Nina. Tu je Nika še igrala z žarom, idejami, drugačnostjo. Sicer je bila nasprotnica premočna, a igra je bila pohvalna. Nato, se je Tina pomerila proti Piki Rupar, tu pa je kar malo zaškripalo. V pričakovanju zmage, se kar ni in ni uspela zbrati, da bi zaigrala in pokazala svojo igro, zato je izgubila. Proti isti nasprotnici je nato izgubila tudi Nika, zelo podobno, brez domišljije. Tina je tudi proti Nini odigrala s strahom, mogoče negotovostjo. Le, ko sta igrali med seboj, se je igra spremenila v tisto znano, pravo.

Nato je sledilo razigravanje. Navodila trenerja, da je to zopet novo poglavje, in da je potrebno glavo postaviti na svoje mesto, se je to tudi zgodilo. Dekleta so odigrala resno, zbrano. Kot 3. iz skupine sta se pomerili Karla in Nika, kjer je v domačem obračunu slavila slednja. Tina je na koncu osvojila 7. mesto. Zmagovalka je Sara Rojnik, 2. Nina Kustec in 3. Sara Hafner.

Na turnir so se dekleta odpravila, da odprejo svojo pot. Tam so se veliko naučila, spoznala nove misli v glavi in kako igrajo nasprotnice. S tem bodo lažje tekme prenesla v trening in nato nazaj na tekmo. Vsaka izkušnja šteje in še enkrat več se je pokazalo, da je treba v igri uživati, uporabiti domišljijo, iznajdljivost in ustvarjalnost.

Bravo dekleta! Gremo naprej!