Jubilej, ki bo pustil sledi! :: 10. Miklavž

Odigrali in proslavili smo že 10. miklavžev squash turnir ter dobili kar 4 zmagovalce.

 1. in 2. decembra 2018 smo na Bledu praznovali 10-letnico delovanja kluba in imeli 10. miklavžev turnir. V dveh dneh je turnir odigralo 34 tekmovalcev in dobili smo 4 zmagovalce. Miklavži so postali: Rožle Langus, Saša Rakovec, Jaka Rakovec Buča in Nika Urh. Saša in Nika sta se s tem turnirjem povzpeli na drugo mesto najboljših miklavžev s 3 naslovi. In ker letos ta turnir šteje tudi za ligo BGM, smo dobili še nekaj novih dobitnikov točk, ki sicer pri vrhu niso ničesar spremenili, malo nižje pa zagotovo.

člani

 1. ROŽLE
 2. ROKY
 3. BLAŽ

članiCE

 1. SAŠA
 2. URŠKA
 3. TINA

MLADINCI

 1. BUČA
 2. TIM
 3. LEON

MLADINKE

 1. NIKA
 2. NANJA
 3. KARLA

člani

člani

 1. Rožle
 2. Roky
 3. Blaž
 4. Đuka
 5. Grega
 6. Miha
 7. Rozy
 8. Jene
 9. Čička
 10. Jurij
 11. Grega J
 12. Jan
 13. Luka

SOBOTA

Ogledali smo si veliko zanimivih dvobojev. V soboto so nam s pestrimi igrami najprej postregli člani. Prav velikih presenečenj nismo videli, a smo bili vseeno veseli, da se je na turnir prijavil prav Rožle, ki je običajno ta čas službeno odsoten, tokrat pa prišel podpret svoj klub. Veseli smo bili tudi obiska Jurija Jakšeta, ki je že bil zmagovalec tega turnirja, a tokrat ni posegel na vrh, saj mu ravno tako obveznosti ne dopuščajo več, da bi se posvečal squashu. Osvojil je 10. mesto, ko je zadnji dvoboj odigral z našim trenerjem Milanom Todorovičem Čičko. Njega je prvi dvoboj na turnirju zamenjal Luka Završnik, ki je bil njegov “joker”, zato sta s skupnimi močmi osvojila 9. in 13. mesto. Mednje sta se uvrstila stric Grega Jenko in njegov nečak Jan Vidic, ki sta postregla s tremi zelo izenačenimi nizi. Četverica zelo izenačenih fantov se je tokrat malo zavrtela. Najvišje na 5.mesto je prišel Grega Kozinc in za njim Miha Peteh, nato Jernej Rozman Rozy, ter na 8.m Tomaž Jenko Jene. V boj za najnižjo stopničko sta se podala Goran Đukič Đuka in Blaž Kunšič. Slavil je slednji, a kljub temu v skupni razvrstitvi zaostaja za Đuko. V finalu pa sta se pomerila naša najboljša Rok Repovž Roky in Rožle.

Izmenično so tekme v soboto igrali fantje in punce. One so se pomerile v skupini vsaka z vsako. Tukaj je bilo več napetosti, saj je o zmagovalki odločal seštevek dobljenih točk. In s prednostjo ene je slavila Saša, takoj za njo je bila Urška Ferjan, ki v skupnem seštevku BGM lige še vedno drži rahlo prednost. Tretja v skupnem in na turnirju je bila Tina Ferjan, ki je osvojila najmanj točk. Na 4. mesto se je z 2 zmagama in 3 porazi uvrstila Kaja Železnik. Ogledali smo si še zelo zanimiv dvoboj med novinko Tino Lukanc in našo zvesto igralko miklavževih turnirjev Ido Sedušak, kjer so izkušnje naredile svoje in Ida je osvojila 5. mesto.

statistika posameznih tekem spodaj

članice

 1. Saša
 2. Urška
 3. Tina
 4. Kaja
 5. Ida
 6. Tina L

članice

člani

mladinci

mladinci

 1. Buča
 2. Tim
 3. Leon
 4. Lean
 5. Tin
 6. Metod

Drugi dan so bili na vrsti naši mladinci. Tu je bilo ravno obratno, več deklet kot fantov. 9 naših odličnih squashistk se je pomerilo v treh skupinah, kjer ni bilo presenečenj, nato pa so se pomerrile še za končna mesta. In če zopet začnemo od zadaj, so v boju za 7.-9.m pokazale zelo izenačeno igro Lana Omovšek, Lara Demšar in Nika Demšar. Na koncu so bile razvrščene tudi v tem zaporedju. Dvojčici sta pokazali velik napredek od prejšnjega turnirja, Lana pa je kljub netreniranju še vedno v odlični formi. Skupina višje je bila še bolj izenačena, Julija Vidic in Zoja Berce sta vsaka vzele niz Evi Trseglav Vevi, kar kaže na njun vzpon, med seboj pa se zopet borili na nož, tokrat v prid starejše. Tudi prve tri so odigrale napete dvoboje. Zmago si je priborila Nika, a sta ji obe močno dihali za ovratnik. Karlina Piber in Nanja Urh napredujeta neverjetno. Tudi dvoboj med njima, ki smo si ga ogledali za konec, je to dokazal. Bil je prava paša za oči in res vreden ogleda. V tesnemm obračunu je s 3-1 zaključila Nanja.

Tudi fantiči so se pomerili v skupini vsak z vsakim in za konec smo pripravili tekmo, ki je bila edina na tem turnirju odigrana s 5-imi nizi. Postregla sta nam jo Buča in Timotej Jenko Tim. Tim je pokazal svojo življensko igro, tako ga še nismo videli igrati in Buča se je moral zelo potruditi, da je domov odnesel še zadnji naslov med mladinci. Zelo napeta tekma je bila tudi v obračunu za 3. mesto, z malček smole za Leana Castaldija, ki je igral proti Leonu Lehi. Oba odigrana niza sta se zaključila na razliko. 5. mesto je osvojil Tin Topolovec, ki si seveda želi priti še višje. Na 6. mesto je bil uvrščen Metod Piber, ki iz turnirja v turnir vidno napreduje, predvsem pa poskrbi, da se fantje zabavajo, čeprav so dosti starejši od njega.

statistika posameznih tekem spodaj

mladinke

 1. Nika
 2. Nanja
 3. Karla
 4. Vevi
 5. Julija
 6. Zoja
 7. Lana
 8. Lara
 9. Nika D

MLADINCI

MLADINKE

hvala pokroviteljem

Zgodovina miklavževih naslovov:

članski miklavži

2018 :: Saša Rakovec, Rožle Langus

2017 :: Saša Rakovec, Aleš Štendler Štekl

2016 :: Pia Erjavec, Blaž Kunšič

2015 :: Pia Erjavec, Aleš Štendler Štekl

2014 :: Pia Erjavec, Jurij Jakše

2013 :: Sara Rojnik, Jaka Bajt

2012 :: Pia Erjavec, Rok Repovž

2011 :: Pia Erjavec, Aleš Štendler Štekl

2010 :: Jaka Bajt

2009 :: Miha Kavaš

mladinski miklavži

2018 :: Nika Urh, Jaka Rakovec Buča

2017 :: Jaka Rakovec Buča

2016 :: Tiam Škodlar, Nanja Urh

2015 :: Nika Urh, Mark Černilec, Tiam Škodlar

2014 :: Tiam Škodlar, Taša Mihelčič

2013 :: Tiam Škodlar, Nika Urh, Lana Omovšek

2012 :: Tiam Škodlar, Nejc Jan, Matija Kozamernik

2011 in 2010 :: brez mladincev

2009 :: Saša Rakovec

najboljši miklavži

 1. Pia in Tiam 5 naslovov
 2. Štekl, Saša, Nika 3 naslovi
 3. Jaka, Buča 2 naslova

statistika tekem