Sprostite se ob gongu

Neverjetna sprostitev ob pomirjujočih zvokih veličastnega glasbila vas popelje v svet popolne relaksacije. Z nami se prepustite užitkom zvočne kopeli z gongom v torek, 3. 4. 2012 ob 20. uri.


Oglejte si tudi video o gongu na vizita.si, ki je bil posnet v našem bazenu.

Zvočno kopel si lahko privoščite vsak prvi torek v mesecu ob 20. uri v wellnessu FenikS. S seboj prinesite blazino in odejo ter seveda vodo.

Prijava: 041 787 601 ali squashklubbled@gmail.com

Gong

je glasbilo kitajskega oz. jugo-vzhodnega azijskega izvora. Visi na posebnem stojalu in če ga udarimo z mehkim tolkalcem da prodoren, dolgo trajajoč ton.


Oglejte si tudi prispevek na Vizita.si:

alt

Video o zvočni kopeli z gongom na VIZITA.si


Terapevtski učinki gonga na telo

Gong proizvaja močan zvok, ki s svojimi vibracijami stimulira telo in vpliva na površino kože. Pedagog in glasbenik Johannes Heimrath je v 80-ih letih 20. stoletja trdil, da zvok gonga najbolj pomaga pri bolečinah v vratu in glavobolih. Pogosto so ga uporabljali tudi pri zdravljenju otrok z migrenami. Poleg tega ga na fizični ravni uporabljajo še za spodbujanje prekrvavitev, pri menstrualnih težavah in težavah v zgornjih delih dihal.

Terapevtski učinki gonga na um

Zvok gonga nas globoko sprošča in nam jasni misli. Uporabnikom trdijo, da jim je v večih primerih pomagal pri urejanju čustvene energije in občutij, ki so nato vplivala tudi na telesno strukturo, ta pa na njihov um. Terapevti in psihologi gong uporabljajo predvsem kot učinkovito sredstvo usmerjanje v pozitivnost.

Terapevtski učinki gonga na duševnost

Gong uporabljajo tudi za zdravljenje različnih vrst odvisnosti. Poslušalca spravi v meditativno stanje, v katerem se želimo znebiti naučenih vzorcev. Terapevti trdijo, da nas gong zdravi tako, da vzpostavi vez med poslušalcem in svetom onkraj telesa in uma. Poslušalcu da občutek neke višje resničnosti, ki jo zasvojenci pogosto iščejo v drogah.

Pridruži se nam tudi ti in presenečen boš nad pozitivimi učinki kopeli!