Vroče mišice ob toplem poletju

Ob ne prav toplem poletju so se naši squashisti konec junija posvetili kondicijskim pripravam in svoje mišice močno segreli. Ob hladnem ozračju a vročih telesih se potijo v fitnesu, na štadionu, v naravi,…

Vsi skupaj pa že nestrpno pričakujejo novo sezono z že predvidenimi turnirji v septembru.

Tudi letošnje poletje so igralci Squash kluba Bled posvetili poletnim kondicijskim pripravam. V Evropi je to čas, ko ni turnirjev, zato se igralci lahko posvetijo drugim treningom, kateri med sezono niso izvedljivi. Naši mladinci in člani, so tako s treningi vzdržljivosti ter treningi moči nabirali kondicjio za prihajajočo sezono. Takoj po zaključku sezone so tudi opustili igro z loparjem, da lahko spočijejo tudi glavo, v avgustu pa zopet nazaj novim zmagam naproti 🙂

Prva je s pripravami začela Saša Rakovec, ki si je že sredi junija uspela uskladiti urnik s počitniškim delom. Po nekaj dneh sta se ji pridružila še Rožle Langus in Pia Erjavec. Skupaj vztrajno trenirajo še sedaj in se z intuziazmom pripravljajo na BEP 2011, ki bo konec septembra v Zagrebu. V prvi polovici priprav sta se v fitnesu potila tudi Jaka Rakovec in Maj Mohorič, katerima je bila najljubša vaja met medicinke. V drugi polovici so se jima pridružili še Tiam Škodlar, Nejc in Miha Jan. Skupaj se sedaj pripravljajo tudi na igro z loparjem, ki so jo v juliju popolnoma opustili. S še večjim veseljem so prijeli za lopar in se zopet nasmejali v igrišču.

 

3. julija so opravili testiranje teka na štadionu, kjer so svoje lanskoletne rezultate vsi izboljšali. Na testiranju so Saši, Jaku in Rožletu delali družbo še Milan Todorovič, ki ravno tako svoje telesne sposobnosti krepi vsak dan v fitnesu skupaj z našo ekipo, zato de je njegovo nogometno znanje v rekreacijski ekipi še močnjše, Nik Rakovec, ki je testiranje že lani opravljal z našimi squashisti, saj je ob tem še bodril brata in sestro ter Luka Završnik. Slednji se ravno tako poti v našem wellnessu in je z rezultatom državnega prvaka v ulični košarki že dokazal, da so priprave usmerjene pravilno. Še večji nasmeh se mu kaže na ustih, ko lahko v I. ligi trenira bolje kot ostali igralci.

Letos se z našimi “mladinci” pripravlja tudi veteranka Dora Oblak, lokostrelka svetovnega kova. Reprezentantka letošnje slovenske ekipe, ki bo od 31. 8. do 3. 9. 2011 nastopila na svetovnem lokostrelskem prvenstvu v Avstriji, se je pri svojih 66. letih odločila, da zaključne priprave prepusti Francu Langusu, ki bdi nad vso našo ekipo in jih vzpodbuja k čim višjemu napredku. Dora zaradi poškodbe rame ni hotela svojega rezultata prepustiti naključju in zaupala Frenku, ki ji je že pomagal do odličnih uspehov na dosedanjih lokostrelskih predtekmovanjih. S svojo pozitivnostjo in leti vzpodbuja tudi mlade, s katerimi se odlično razume.

Druga polovica avgusta nam že narekuje squashevski vzpon. Naše člane in čanice konec septembra čaka 2. Balkansko ekipno prvenstvo, na katerega se želijo odlično pripraviti, zato so treningi neizogibni. Odlično je začela trenirati tudi Saša Praprotnik, ki je ena izmed 7 deklet, ki bodo odpotovale na prvenstvo. Ker je tekmovanje ekipno, smo v goste povabili tudi Nado Bambič in Andrejo Kovač, ki pridno trenirata z našimi dekleti. Še pred BEP se bodo dekleta pomerila na 2. Odprtem prvenstvu Bleda za ženske, ki ga bomo organizirali 10. 9. 2011.