SS CJO 2018

5 naših mladincev je uspešno nastopilo na najvišjem rangu turnirjev JO na Češkem.

Osvojena mesta naših članov:

Nanja Urh 8. GU13

Timotej Jenko 28. BU15

Nika Urh 15. GU15

Karlina Piber 26. GU15

Tina Ferjan 20. GU19

V treh praških centrih (Steb, SBC in Hector) se je pomerilo 297 tekmovalcev iz 27-ih držav sveta, med drugim tudi iz Bermude in Indije. Naši mladinci so tekmovali dobro in si nabrali veliko novih izkušenj. Na Super Seriji so izkusili moč najboljših svetovnih mladincev in bili veseli vseh svojih zmag, saj so se zavedali, da bo to težak turnir. Z rahlim razočaranjem iz nekaterih tekem in na drugi strani veseljem ob nekaj zmagah in spet na tretji ob dobri borbenosti, se sedaj vračajo domov z ASP kombijem, ki vedno poskrbi, da je vožnja varna in udobna. Zato zahvala ASP Jesenice in Lesce za podporo. Hvala tudi trenerjema Francu Langusu Frenku in Milanu Todorovicu Čički za moralno podporo igralcem in trud, ki ga vlagata v njihovo znanje.

Uradna stran prvenstva

Rezultati

V ŽIVO

4.dan :: nedelja, 21. 1. 2018

Dan je z igro začela Nanja, proti Jagodi žal zopet ni uspela pokazati svoje prave igre, saj je igrala v krču. Poljakinja je izkoristila Nanjino nemoč in zamagala. Naša najmlajša je s tem tudi zaključila tekmovanje na 8.mestu, kar je pravzaprav rezultatsko zelo uspešno.

Nanja vs. Jagoda 0:3

Karlina vs. Sarah 0:3

Karli pravi, da enostavno žoge ni mogla spraviti čez osnovno črto, kar na tem nivoju pomeni nasprotnikov napad in kaznovanje. Poudarila je, da bi bilo potrebno več koncentracije in manj treme, da bi lahko odigrala bolj sproščeno. V tretjem nizu ji je uspelo spraviti nekaj žog nazaj in takoj je osvojila 6 točk, a žal malo prepozno. Osvojila je 26. mesto.

Nika vs. Ali 3:1

“Niki ni bla usec igra nasprotnice, zato je potrebovala kar nekaj časa, da je ujela ritem. Žoge bi morala udariti samo nazaj in nizko, ampak nekako niso šle tja, kamor bi morale, zato je pošla tudi umirjenost. V zadnjem nizu je prijela lopar in odigrala tako kot je treba, žoge so bile natančne, imele so cilj, nizke in močne in točke so kr padale. Ovila jo je v zanko in zmagala.” Tako je Tina podala komentar za tekmo za 15. mesto v kat. deklet do 15 let.

Tim vs. Tobiasz 0:3

Tim se je boril kot lev, resnično je iz tekme v tekmo napredoval, zato mu vse pohvale za odličen napredek v igri. Kljub še enemu porazu, je vztrajal do konca in ni popustil. Osvojil je 28. mesto med 38-imi tekmovalci.

Tina je svoj nastop zaključila na 20. mestu.

3.dan :: sobota, 20. 1. 2018

Ekipa se je dobro naspala in že so pripravljeni na nov začetek. Najprej sta v igrišči stopili sestri Urh in se pomerili proti Slovenkama, Nedič in Demšar. Pri obeh se je zgodilo isto, prevelika želja po zmagi in hkrati trema je botrovala k neobvladljivi igri, zato sta bili obe razočarani.

Nanja vs. Sara 3:0

Nika vs. Manca 1:3

Popoldan je ekipo dvignila Karla, ki je obrnila svojo včerajšnjo igro na pravo stran in zmagala. Borbeno se je podala v boj s Švicarko, z več energije in taktično dobro igro. Tina je prvi niz odigrala dobro. Njena igra se sicer dviguje, a težko sestavi skupaj celoto, kar še ne zadošča za zmago. Timu se pozna, da je prestopil v kategorijo s starejšimi, a vseeno kaže napadalnost, taktično dobro igro, le moč še peša. Vseeno je zadovoljen s svojimi predstavami. Nika tudi v drugi tekmi ni bila boljša od nasprotnice, prav tako njena mlajša sestra.

Karla vs. Enya 3:0

Nika vs. Lyanka 0:3

Tim vs. Alex 0:3

Nanja vs. Aleksandra 0:3

Tina vs. Sydney 0:3

Dan so zaključili s svetlo točko Karlinine zmage in z zavedanjem, da se borijo na tekmovanju najvišjega mladinskega ranga. Da na prvenstvu nastopajo otroci, ki krojijo sam svetovni vrh in so veseli, da se lahko merijo z njimi in nabirajo izkušnje.

2.dan :: petek, 19. 1. 2018

Dan za tekme. V jutro so se prebudili razigrani in se veselili tekem. S prvo je pričela Nika in po premagani tremi v prvem nizu le zaigrala svojo igro in zmagala. Kljub tekmi v kateri je vedela, da je boljša, je veselo priskakala iz igrišča in bla vesela zmage. Nato je z igro nadaljevala Karla. V igrišče z njo je stopila Nizozemka in pokazala v ogrevanju, da je očitno boljša. Karla je skušala odigrati točko po točko in vsaka osvojena, je bila prigarana. Nasprotnica je bila v udarcih suverena in vsaka obramba naše igralke je bila pohvalna. Ni bilo nobenega razočaranja saj je dala Karla vse od sebe. Istočasno je v SBC centru začel Tim. Po udarcih je bil dokaj enakovreden nasprotniku, le število zaporednih dobrih udarcev je bilo vedno za enega manj. To bo skušal še popraviti, ko pa je Tim dobro zadel žogo je tudi osvojil točko. Bil je zadovoljen z igo, saj je vsaj delno prenesel misel v igro.

Nika vs. Enya 3:0

Karla vs. Lianka 0:3

Yanai vs. Tim 3:0

Tina je odigrala dobro, zelo se je potrudila, vendar je v ključnih trenutkih 2 krat naredila takticno napako in ti dve napaki sta je stale niza in tudi tekme. Karla enostavno ni mogla pokazati svoje igre, malo je pregorela, a to je del športa. Nanja je odigrala dobro in premagala tekmico. Tim je sicer drugo tekmo tudi izgubil, vsi klubovci so ga prišli pogledat, a pokazal jim je dobro požrtvovalnost in pozitivno presenetil vse. Nika je imela za drugo tekmo nasprotnico, ki je zelo dobra in je ves čas igrala samo toliko, da je zadoščalo za premoč.

Tina vs. Saana 1:3

Karla vs. Vladislava 1:3

Nanja vs. Aneta 3:1

Nika vs. Niki 0:3

Tim vs. Piotr 0:3

Dan se je po ohlajenih glavah zaključil pozitivno in sedaj že vsi veselo skakljajo naokoli in se veselijo jutrišnjega nadaljevanja turnirja.

1.dan :: četrtek, 18.1.2018

Glede na veliko število prijavljenih igralcev so organizatorji turnir raztegnili na začetek že v četrtek. Nihče od naših sicer danes nima tekme, a so se varno pripeljali do Prage. Med potjo so imeli tudi nekaj snega, potem pa so se malo pred Prago ustavili in šli na kosilo. Kot ponavadi, polno smeha v avtu in veselje v pričakovanju turnirja. Sedaj se bodo lahko v miru spočili od vožnje in pripravili na naslednje dni, ko bo tekmovanje kar pestro. Za sporostitev nekaj igre biljarda, nato ogled tekem v centru Step in spat.