Tradicionalni miklavžev squash turnir 2014

alt

Naši super mladinci so v soboto in nedeljo še enkrat dokazali kako dober tim so in kako zanimiv šport je squash. Kljub temu, da je kar nekaj igralcev odpovedalo nastop zaradi bolezni, smo imeli na Miklavževem turnirju zavidljivo število mladincev. Kar 16 jih je nastopilo v dveh starostnih kategorijah. 8 mlajših do 12 let in 8 starejših.

MLAJŠI:

alt
Mlajši mladinci navdušili z napredkom

Naši malčki so v letošnji sezoni še povečali svojo skupino in seveda nadgradili tudi svoje znanje squasha. Zanimivi in izenačeni dvoboji so bili prava poslastica za gledalce. Najboljša je bila tokrat Taša Mihelčič, ki pa v finalu ni imela lahkega dela. Njen nasprotnik je bil Leon Leho, ki ji je vzel prvi niz in se tako približal možnosti za zmago. Taša pa takrat ni popustila in osvojia druga dva. Tretje mesto je osvojila Karlina Piber, ki je bila tokrat boljša v dvoboju proti Niki Urh, s katero vedno igrata zelo izenačeno. Še ena tekmica, Lana Omovšek, je bila peta. 6. mesto je osvojil Mark Černilec, ki je prvič uspel premagati leto starejšega Leana Castaldi. Nanja Urh je kljub bolezni na turnir prišla ter osvojila 8. mesto in pokazala nekaj odličnih točk ter svojo pravo moč, manjka ji le še nekaj kilometrine pa bo lahko konkurenčna fantoma pred njima.

altREZULTATI MLADINCI – mlajši

STAREJŠI:

alt
Nepremagljiv Tiam in nadvse vesela druščina squasahistov vedno znova pohvaljena

Še ravno malčki, sedaj pa že pravi fantje in dekleti, ki vztrajno udarjajo po tej mali navihani črni žogici. Tudi tokrat je zmagovalec Tiam Škodlar, ki se ob svojem vratarskem položaju v nogometu vedno z veseljem vrne v squash igrišče in pokaže kaj vse se je že naučil pred leti. Nič manj znanja ni ušlo niti Mihi Janu, ki se je po pripravah na Pokljuki kar prismučal v igrišče in dokazal, da so njegove telesne in karakterne predispozicije prave za squash. Zanimiv obračun za tretje mesto med Jakoma, vsak s popolnoma svojim načinom igre, a povsem izenačena. Tokrat je bil starejši Kozamernik boljši od Rakovca. Nov vir squash igralcev, Andraž Golmajer Zima in Tom Černilec, pa sta pokazala navdih in željo. Kaj vse se da, če ti je šport všeč. Odlično pa sta se proti fantom borili tudi naši princeki Tina Ferjan in Eva Terseglav. Kljub temu, da so bili fantje boljši, sta vedeli, da le tako lahko napredujeta in sta boljši od svojih vrstnic. Pravi borki in vedno nasmejani najstnici sta pokazali zelo všečno igro.

REZULTATI MLADINCI – starejši

Fotke:

Tradicionalni Miklavžev Turnir 2014 – mladinci