Tudi ponoči se da osvojiti zlato

Na nočnem squash turnirju Orbeta v Ljubljani si je v poznih večernih urah priigral zmago Rožle Langus, ki se je z veseljem poigral s konkurenco. Odlično je odigralo še 5 naših članov, od katerih sta največji pogum pokazali Pia in Saša.

V petek, 11. februarja 2011, se je v Konexu zbralo 14 tekmovalcev in tekmovalk, ki so se med seboj pomerili na enem izmed serije Orbeta turnirjev. Fantje in dekleti so pokazali odilčno igro in tudi nekaj večernega žara zabave. Zato kljub resni in predani igri ni manjkalo smeha.

Naši dekleti Saša Praprotnik in Pia Erjavec sta bili edini izmed deklet, ki sta se opogumili in se pomerili s fanti. Obe sta sicer izgubili po dve tekmi a sta pokazali, da nista od muh. Saša se je najprej pomerila z Rožletom, nato s še enim klubskim kolegom Alešem Štendlerjem. V obeh igrah je pokazala, da je njen napredek v squashu očiten in je bila tudi po turnirju s svojo predstavo zadovoljna. Pia je bila tista, ki je močno dihala za vrat Tomažu Čampi, saj je bilo šele v 5 nizu odločeno, da je bil tokrat boljši moški. Nato je 19-letno dekle pokazalo še eno odlično predstavo proti škofjaločanu in danes prav z veseljem povedalo, da je igrala zares odlično, glede na pomankanje treninga.

Tudi fantje so se potrudili in odigrali zanimive dvoboje. Aleš je v 1. krogu premagal Kavčiča, v drugem izgubil proti Rožletu in v razigravanju bil boljši od Saše. Blaž Kunšič je prvi dvoboj izgubil proti Arčonu, nato pa skozi razigravanje prišel do 10. mesta, kjer se je pomeril proti Izidorju Sosiču. Drugi najuspešnejši blejski igralec je bil Goran Djukič, ki je v četrtfinalu z lahkoto “povozil” Čampo, ki ga je prej izmučila naša Pia, in se v polfinalu boril do zadnjega atoma moči proti Arharju, kjer je na žalost z rezultatom 2:3 izgubil.

V drugem polfinalu sta bila nasprotnika Rožle in starejši od bratov Sosič. Rožle se je z zmago nad Andrejem prebil do finala, kjer je z lahkoto opravil tudi z Alešem Arharjem in si tako okrog polnoči priboril zmago na tem turnirju.

Čestitke vsem!