Nepremagljiva dekleta

Pia, Darinka in Saša so z Vogla prinesle vse tri medalje in se nato veselile še odlične igre naših fantov.


V soboto, 6. novembra 2010, se je v RC Vogu odvijal 2. turnir tako za fante kot za dekleta. Vsi so postregli z odličnimi igrami in tudi presenečenj ni manjkalo.

Prvič v letošnji sezoni se je na turnirju zbralo tudi 5 deklet, ki so se pomerile na svojem tekmovanju. Igrale so po sistemu vsaka z vsako. Največje presenečenje in veselje je pokazala Darinka Jerala, ko je po zmagi nad Ano Bučar in Alenko Škofic, že vedela, da bo osvojila medaljo. Kljub izgubljeni tekmi proti nepremagljivi Pii Erjavec, je zelo sproščeno zaigrala proti zadnji tekmici in klubski kolegici Saši Praprotnik. Punci sta igrali zelo izenačeno, po rezultatu 1:1, nihče ni vedel kateri v prid se bo odvila tekma. V tretjem nizu je vse kazalo na zmago Saše, saj je ves čas, do rezultata 10-8, vodila, a na koncu priznala premoč Darinke z 10-12. Darinka je tako osvojila srebrno medaljo, Saša pa bronasto, saj je bila tudi ona močnejša za Kranjčanki. Zmagovalka turnirja Pia, ki je suvereno pometla s konkurenco članic je s tem pokazala, da je že prvo leto po mladinski konkurenci resnično odlična.

V moški konkurenci, so se fantje borili po že ustaljenem sistemu 4 postavljenih nosilcev v četrtfinalu in 4 skupin iz katerih prvi napredujejo v četrtfinale. V 1. skupini sta se za 1. mesto pomerila naša člana Frenk Langus in Goran Djukič, kjer sta oba z ostalimi nasprotinki hitro opravila, a med seboj prikazala napet boj. Na koncu se je z rezultatom 3:2 v četrtfinale uvrstil Goran. Roku Repovžu in Alešu Štendlerju se tokrat ni uspelo uvrstiti v nadaljno tekmovanje, saj sta tako kot Frenk, v skupini zaključila na 2. mestu. Odlično igro je v močni konkurenci pokazal tudi Blaž Kunšič, ki je s tem zasedel 12. – 15. mesto.

Sledile so odločilne tekme prosti postavljenim nosilcem, kjer se je Goran Djukič pomeril z Goranom Milićevićem. V spopadu “Goran” je naš varovanec že vodil z rezultatom 2:0, a ga je izdala kondicijska pripravljenost in na žalost izgubil 2:3. Milićević se je po tem napetem dvoboju prebil tudi skozi polfinale, kjer se je z zmago nad Tomažem Pečjakom uvrstil v finale. Tu je Goranu zmanjkalo moči v igri proti Andreju Robniku. Mlajši je požel zmago turnirja s 3:0.

Odličen zaključek na še bolj odličen dan. Na svetovni dan squasha sta se z zlatom okrepila Pia in Andrej.