Odlično zaključili sezono s spektaklom

Odlična squash sezona je za nami in popestrili smo jo s turnirjem, kjer sta bila najboljša Pia in Roky. Poleg turnirja smo si ogledali še veliki spektakel najboljših squashistov in dobili še dva zmagovalca, Nado in Martina.

Na zabaven in vesel način smo tudi letos zaključili uspešno sezono squasha, v soboto 4. junija 2011, ko smo se skupaj zabavali ob dobri družbi in zanimivih squash partijah. Vse skupaj smo začinili še z dvema ekshibicijskima tekmama, ki so ju odigrali Nada Bambič s Pio Erjavec in Martin Mošnik z Rožletom Langusom.

Turnir so začeli mladinci in dekleta v dveh skupinah, od koder sta po dve nadaljevali v polfinalna dvoboja. Iz prve skupine sta se v nadaljevanje uvrstili Pia in Saša Praprotnik, ki sta na koncu odigrali tudi odičen finale. Iz druge pa gostja Andreja Kovač in Saša Rakovec. Dekleti iz prve skupine sta bili boljši od drugih dveh, zato sta se zopet srečali v finalu, kjer je z rezultatom 2:0 zmagala Pia, s srebrno medaljo pa si je nasmeh na obraz pričarala Saša P. Andreja in Saša R. sta se pomerili še enkrat za bronasto odličje, ko je starejša že vodila z odlično dobljenim nizom, je mlajša le “stopila na gas” in pred domačim občinstvom dobila naslednja dva ter s tem tudi 3. mesto. Dekleti sta pokazali pravo borbenost in bili nemalokrat izenačeni, z le majhnim odstopanjem bi se rezultat kaj kmalu obrnil, to dokazuje tudi, da je v igri v skupini zmagala Andreja. 5. mesto je pripadlo še eni gostji, Sari Rojnik, ki se nam je pridružila takoj po opravljenem maturitetnem izpitu iz matematike. V zadnjem dvoboju je bila boljša od Darinke Jerala, kateri gredo vse zahvale za odlična darila, ki vedno presenetijo zmagovalce. Tudi mladinec, Jaka Rakovec, je s svojo vztrajnostjo in željo po zmagi, fantastično boril proti Idi Sedušak, s katero ponavadi po treningu odigrata še kakšen “match”, turnirski se je tokrat izšel v prid Jake.

Pri fantih smo izbrali drugačen sistem igranja. V repesage-u so se naši člani borili zelo na tesno in po prvem krogu v nobeni tekmi nismo mogli z zagotovostjo trditi, kdo bo zmagovalec. V drugem krogu sta za las izpadla Miha Primožič in Tiam Škodlar, ki sta proti nasprotnikoma izgubila za niz in se nato pomerila med sabo, ravno tako s tremi odigranimi nizi, v prid odličnega mladinca. 5. mesto je osvojil Mitja Reinhart, ki je se je v prvem nizu rešil z rezultatom 12-10 proti Samu Urhu. Sledil je prvi polfinale, kjer je Blaž Kunšič napel vse svoje moči proti Goranu Djukiču in pokazal, kaj vse se da ujeti, če imaš željo. Tekmo je sicer izgubil, a smo bili vsi pozitivno presenečeni nad njegovo vztrajnostjo oz. bolje rečeno “trmo”. Ravno tako napeto tekmo sta odigrala Rok Repovž in Franc Langus, po izenačenju v nizih, je tekmo dobil Roky in se uvrstil v finale. Tekme za tretje mesto nismo videli, zato je 3. mesto osvojil Blaž in 4. Frenk. Zadnjo tekmo večera sta nam prikazala Đuka in Roky, z rezultatom 10-12 in 6-11. Mlajši Roky si je tako priigral prvo zmago tudi na domačem terenu in bil vesel ter nasmejan ob zlatem priznanju.

Sobotno dogajanje je spremljaja dobra volja, veliko navdušenih gledalcev, ki so spremljali spektakel, odlična hrana iz rok kuharskih mojstrov Hotela Lovec, vedno dobrodošle in navdušujoče nagrade Hit Casino-ja, ki jih seveda ne bi bilo brez naše Darinke Jerala, ki se ji zahvaljujemo za vso pomoč, ter seveda pekovske mojstrice Petre Rakovec. Zahvala gre tudi vsem ostalim, ki nam skozi vso sezono stojite ob strani in vzpodbujate svoje otroke, partnerje, prijatelje pri squashu. Danes v svetu interneta ne gre brez dobrega PR-ja, zato izredna hvala tudi Nini Valant.

Na koncu in predvsem, hvala vsem vam igralci, ki se trudite igrati ta garaški šport in ga z nami delate še bolj zanimivega. Posebne čestitke še tistim najuspešnejšim, ki so letošnjo sezono zaznamovali z medaljami iz državnih prvenstev in drugih tekmovanj. Ne pozabimo torej, da so se letos v Squash Klubu Bled, veselili odličij: Miha Jan z zlatom in bronom na Ml. DP, Tiam Škodlar z dvema srebrnima državnima mladinskima odličjima, Saša Rakovec ravno tako s srebrom, Nejc Jan z bronasto medaljo na Ml. DP, Rožle Langus z 2. mestom ekipnega balkanskega prvenstva, s 3. mestom iz DP in 28. mestom iz EP in Pia Erjavec s kar štirimi zlatimi medaljami iz letošnjih turnirjev.

 

Hvala še enkrat vsem, ki nam pomagate pri tem, da skušamo za vas ustvarjati čim boljši klub in vas čim več naučiti v squashu!