Žensko ekipno squash državno prvenstvo 2016

Blejke ohranile naslov državnih podprvakinj. Piino, Sašino in Urškino srebro so podkrepile še ekipa ASP Jesenice z osvojeno bronasto medaljo, kjer so nastopale Marinka, Tina in Eva. Aktualne državne prvakinje so ohranile naslov.Žensko SQ ekipno DP 2016

Bled – nedelja, 15. maj 2016 – Drugo leto zapored smo organizirali ekipno squash državno prvenstvo za ženske in tudi letos so zmago domov odnesle Ločanke. Na prvenstvu je nastopilo 5 ekip iz treh slovenskih klubov. Naše najboljša ekipa ASP Lesce je izgubila v finalu, a pokazala napredek v letošnjem letu. Pia Erjavec, Saša Rakovec in Urška Ferjan so bile zelo zadovoljne s svojimi nastopi. Pozitivno je presenetila ekipa ASP Jesenice, ki so jo sestavljale, Marinka Horvat, Tina Ferjan in Eva Trseglav. V boju za 3. mesto so premagale SqK Konex. Slednje so v predkolu premagale še tretjo blejsko ekipo ASP Bled, ki so tako zasedle 5. mesto.

žEDP

V prvi tekmi so se pomerile Sabina Zupan in Sanja Milijaš, Nada Bambič in Darinka Jerala ter Bernarda Šlibar in Kaja Železnik. Blejska dekleta so pokazala napredno igro, a so bile vse tri ljubljančanke premočne. Sledil je prvi polfinale med ekipama ASP Lesce in ASP Jesenice. Prva ekipa je sicer že vodila z 2:0, a odigrana je bila tudi tretja tekma med tretjima nosilkama Urško Ferjan in Evo Trseglav. Neverjetne točke, dolge izmenjave, veliko presenetljivo ujetih žog je botrovalo, da smo pogledali 5 nizov. Na koncu je premagala zrelost nad mladostjo, a videli smo odlično tekmo. Sledila je še tekma med ASP Jesenice in ASP Bled, kjer so zelo všečno igro pokazale Darči, Sanja in Kaja. V nedeljskem sproščenem vzdušju so se nasmejane vrnile iz igrišča kljub izgubljeni tekmi, saj so bile zadovoljne s svojo igro. Drugi polfinale med Konexom in Škofja Loko sta pričeli Nina Kustec in Nada, kjer je tekmo dobila mladinka. Tudi Sara Rojnik, ki se je po poškodbi zopet vrnila v squash, je premagala Sabino. Loka se je z zmago uvrstila v finale, Konex v boj za 3. mesto. Torej sledila je tekma za bronasto medaljo. Najprej je bila Nada pričakovano boljša od Marinke. Nato pa se je začelo bolj napeto vzdušje v igri med Sabino in Tino. Tina je prvi niz dobila, nato jo nadzor prevzela Sabina in dobila druga dva. Četrti je zopet pripadel Tini in začel se je še odločilni. Zaključili sta ga na razliko, Tini v prid. Po izenačenju 1:1 je sledila še tekma tretjih nosilk med Barbaro in Evo. Mladinka Eva je z rezultatom 3:0 premagala igralko Konexa in s tem ekipi ASP Jesenic priigrala bronasto medaljo. Ponovilo se je lanskoletno finale med Šk. Loko in ASP Lesce. Žreb je določil, da najprej igrata 2. nosilki Sara Hafner in Saša. Dekleti sta odigrali korektno in všečno igro. Boljša igra Sare je Loki prinesla prvo točko. Saša je zadovoljna odšla iz igrišča, kljub porazu. Drugo in tudi zadnjo tekmo sta odligrali Nina in Pia z rezultatom 3:1. Nina je z 2. točko tako priigrala drugi zaporedni naslov ekipnih prvakinj Squash klubu Škofja Loka.

 2. mesto - ASP Lesce Urška, Pia, Saša

2. mesto - ASP Lesce Urška, Pia, Saša

 1.mesto - Šk. Loka Sara, Sara, Nina

1.mesto - Šk. Loka Sara, Sara, Nina

 3.mesto - ASP Jesenice Tina, Eva, Marinka

3.mesto - ASP Jesenice Tina, Eva, Marinka

Zahvaljujemo se pokroviteljema ASP Jesenice in Lesce ter Hotelu Kompas Bled!

Vsem želimo uspešno treniranje še do prvenca sezone – posamičnega državnega prvenstva, ki bo v Konexu 10. in 11. junija 2016.

Končne uvrstitve:

  1. Sqk Škofja Loka
  2. Sqk Lesce Bled – ASP Lesce
  3. Sqk Lesce Bled – ASP Jesenice
  4. Sqk Konex
  5. Sqk Lesce Bled – ASP Bled

Čestitke vsem!

Prijavljene ekipe
SqK Škofja Loka [1]SqK Lesce Bled – ASP Lesce [2]
SqK Lesce Bled – ASP JeseniceSqK Lesce Bled – ASP BledSqK Konex
Nina KustecPia ErjavecMarinka HorvatDarinka JeralaNada Bambič
Sara RojnikSaša RakovecTina FerjanSanja MilijašSabina Zupan
Sara HafnerUrška FerjanEva TrseglavKaja ŽeleznikBernarda Šlibar