Pia po srebro v Zagreb


PIA Erjavec finalistka GPS v Zagrebu – BRAVOOOOO!!!


Na tretjem turnirju Grand Prix Serije, ki se odvija v Zagrebu, je Rožle obranil skupno 2. mesto, na turnirju pa osvojil 4. mesto. Poleg njega se je na Hrvaško po odličje podala tudi naša Pia in ga tudi osvojila – tokrat se sveti SREBRNO.


Zagreb, 21. in 22. januar 2012 – preteklo soboto je Josipi uspelo obraniti naslov najboljše in kar nam pomeni še več, Pia je prvič osvojila srebro v tako zelo močni konkurenci. V nedeljo pa so se v končnih obračunih pomerili še fantje, kjer je Rožle osvojil odlično 4. mesto in s tem ohranil 2. mesto v skupni razvrstitvi. Oba naša člana sta pokazala vrhunsko igro in navdušila.

DEKLETA

so se pomerila v dveh skupinah, po sistemu vsaka z vsako. V skupini A se je borila tudi naša Pia Erjavec in pokazala odlično igro. Trenutno najboljši igralki in domačinki Josipi Peršun je vzela niz, Sara Rojnik in Sabina Zupan sta bili manjši zalogaj za njo, saj je obe premagala z 2:0. Tako je zasedla 2. mesto v skupini A in čaka na razvrstitev v skupine B, saj ji bo v polfinalu stala nasproti zmagovalka le te. Zmagovalka druge skupine je Slovenka Pija Brglez, ki se bo torej pomerila z našo Pio v polfinalu. Drugi polfinalni obračun bosta odigrali Hrvatici Josipa in Paulina Radoš.

REZULTATI – skupina A
REZULTATI – skupina B

REZULTATI – končni rezultati

POLFINALE: PIA je po odlični igri premagala večno tekmico in odlično borko Pijo, s katero sta se že nekajkrat srečali in pokazali napete dvoboje. V drugem je bila boljša starejša in izkušenejša Peršun, kateri se je Paulina močno upirala.

FINALE: Slovenija vs. Hrvaška – Pia in Josipa, dekleti sta se danes že drugič pomerili med seboj in tudi v finalnem dvoboju je bila močnejša starejša in izkušenejša Josipa, ki je s tem obranila mesto nepremagljive. Pia se ji je tudi v finalu odlično upirala in pokazala svojo vrhunsko igro. Čestitke obema!!!

Dobitnice medalj:

  1. Josipa Peršun
  2. Pia Erjavec
  3. Paulina Radoš

FANTJE

Pri fantih nimamo podrobnih rezultatov začetnih bojev, a v polfinale so se zagotovo in prepričljivo uvrstili vsi štirje nosilci, med njimi tudi naš član Rožle Langus.

alt REZULTATI – glavni del

alt REZULTATI – razigravanje

POLFINALE: LANGUS 1:3 Wallishauser – z najboljšim avstrijskim squashistom, nekdanjim 75. igralcem sveta, ki so ga diskvalificirali zaradi jemanja drog in se bo čez mesec dni po 5 letih zopet vrnil v svetovno elito, se je naš Rožle pomeril v polfinalnem obračunu, ki je bil zelo napet in ves čas izenačen. Fanta sta v maratonski igri pokazala nadvse napet dvoboj in poskrbela tudi za navdušenje gledalcev. Tokrat je bil uspešnejši starejši in izkušenejši Clemens, ki še vedno kaže svojo kvalitetno igro najboljših svetovnih igralcev, Langus pa je v igri prišel do dodatnih pozitivnih izkušenj.

ZA 3. MESTO: LANGUS 2:3 Brauneis – zares napet dvoboj med fantoma, ki sta se v lanski sezoni skupaj borila v avstrijski ekipni državni ligi, je trajal kar 58 minut. Pokazala sta zanimivo in vrhunsko igro, kateri pa žal niso bili dorasli sodniki, ki so tekmo sodili, in s svojim nezadostnim znanjem oškodovali oba igralca in še enkrat dokazali, da krepko zaostajajo za znanjem višjega nivoja squasha, kaj šele sojenja. Rožle je s tem osvojil 4. mesto na turnirju, ki je tokrat gostil najvišji rang igralcev.

ČESTITKE!!!

FINALE: Fistonić 0:3 Wallishauser – Hrvat, ki igra v nemški prvi ligi žal ni bil dovolj močan za Avstrijca, ki se vrača v svetovni vrh. Njegova premoč je bila očitna, kar je dokazoval tudi s triki, ki jih je izvajal.

Tokrat je šla torej zmaga v Avstrijo, na skupni lestvici na vrhu pa še vedno ostajata Fistonič in Langus.

Naslednji turnir za veliko nagrado se bo odvijal 7. aprila 2012 v RC Vogu.

alt Skupna lestvica serije