BGM 1 zaključen z zmagovalci: Blaž, Nika, Nanja, Ingrid in še ena Nika

To nedeljo je bil odigran že 1. turnir, ki je prinesel 5 novih imen na vrhu. Nika x 2, Nanja, Ingrid in Blaž so zmagali vsak v svoji kategoriji.

Na prvem letošnejm turnirju se je takoj začelo z napetostjo v igri in zelo izenačenimi tekmami, kar je tudi prav, saj je to namen te serije. Tekmovalci so se trudili po svojih najboljših močeh in nekateri tudi zelo presenetili. Na tem turnirju smo imeli tudi visoko udeležbo, kar 36 tekmovalcev.

Prvi dve zmagovalki smo dobili na Bledu. Že zjutraj je pričela z igro IV kategorija, kjer sta se v finalu pomerila Ingrid Bučar in Tin Topolovec. Ingrid je odigrala odlično in pokazala svojo veliko željo po napredku. Nato so se v kat. V izkazali tudi Metod Piber ter novinki Lara in Nika Demšar. V zadnjem sestrskem dvoboju je slavila slednja. A pohvale gredo tudi Lari in Metodu, ki sta pokazala že kar nekaj odličnih servisov in hkrati tudi dobro zadetih žog. Le vztrajno naprej.

Nato so v Besnici v RC Vogu začeli najboljši, kjer je bilo kar nekaj tesnih dvobojev. Naj omenimo še enega novinca v seriji, Andrewja Kellya Andya, ki je prinesel nov zagon v I. kat. In pa še finale med Rokom Repovžerm Rokyem in Blažem Kunšičem, kjer je bil boljši slednji in s tem podkrepil lanskoletno miklavževo zmago. Nato pa se je začela drama v kat. II. Urška Ferjan je premagala Pio Erjavec, Pia je bila boljša od Jake Rakovca Buče, Tina Ferjan je nadigrala svojo mami. Skratka čista “zmešnjava”, ki pa absolutno kaže na velik napredek v igri, na dobro borbenost, na dvig nivoja squasha, za kar smo zelo veseli. In če povzamemo, na koncu je najbolje odnesla Nika Urh.

Zadnjo zmagovalko smo dobili na Bledu v kat. III, kjer je nastopilo 8 zelo izenačenih tekmovalcev. V eni skupini se je naredil krog treh: Nanja Urh, Kaja Železnik in Marinka Horvat so imele vsaka po dve zmagi, zato jih je razlika v nizih razvrstila po mestih. Najmlajša se je nato v finalu borila kot levinja proti Timoteju Jenku Timu in ga prvič uspela tudi premagati.

Čestitke vsem in zabeležite si naslednji datum: 14. 1. ’18, ko bo na sporedu 2. BGM turnir!

 1. Ingrid
 2. Tin
 3. Sara
 4. Tjaž
 5. Ida
 6. Naieli
 7. Julija
 8. Pia
 9. Zoja
 1. Nika
 2. Lara
 3. Metod
 1. Nanja
 2. Tim
 3. Karla
 4. Marinka
 5. Mark
 6. Kaja
 7. Lean
 8. Lana
 1. Blaž
 2. Roky
 3. Đuka
 4. Štekl
 5. Miha
 6. Samo
 7. Tiam
 8. Andy
 1. Nika
 2. Buča
 3. Čička
 4. Pia
 5. Saša
 6. Tina
 7. Vevi
 8. Urška