BGM 2 – zmagovalci: Mark, Vevi, Tiam in Štekl!

Z drugim turnirjem BGM smo dobili 4 nove zmagovalce. Tako člani kot mladinci so pokazali, da je sistem odličen in da vedo čemu trenirajo. Pohvale vsem za super igro in napredek.

V nedeljo, 15. 1. 2017, so na Bledu odigrali svoj turnir najmlajši, ki jih je bilo tudi največ. V Gozdu Martuljku pa so odigrale kategorije III, II in I. Tokrat je bilo na turnirju skupaj kar 29 igralcev. V skupnem točkovanju po skupinah so na vrhu še vedno isti igralci, pri članih Roky in Urška in pri mladnincih Buča in Tina. Najbolj tesno, za 5 točk, se je pri mladinkah Tini približala Nika, z največjim naskokom pa vodi Buča pred Tiamom v skupini mladincev.

9 nadobudnimh malih squashistov se je pomerilo v skupini vsak z vsakim in so tako odigrali kar 36 tekem. Najboljši je bil tokrat Mark Černilec, ki pa je za las osvojil prvo mesto, saj sta z Leanom Castaldijem imela isto št. točk, a v medsebojnem obračunu je bil boljši mlajši. Enako je bilo v boju za tretje mesto, kjer je bila biljša Nanja Urh pred Tinom Topolovcem. Na 5. mesto se je uvrstil Tjaž Čufer Tomažin in na 6. Naieli Oliva, ki je na seriji turnirjev nastopila prvič. Zoja Berce in Julija Vidic sta imeli tesen medsebojni dvoboj za 7. mesto, kjer je po napredni predstavi slavila slednja. V BGM turnirje se je pridružil tudi najmlajši Metod Piber, ki je odigral 8 zanimivih tekem in bil iz vsake v vsako boljši. Tu se je pokazal tudi fair-play ostalih igralcev, ki so z Metodom igrali strpno in kolegialno. Naši najmlajši napredujejo zato se je tudi vrstni red v skupnem seštevku kar malo pomešal.

Eva Trseglav je v tretji kategoriji slavila suvereno. Na drugo mesto se je uvrstila Kaja Železnik, ki je najbolj tesen obračun odigrala proti Darči. S tremi nizi je bil od Darinke Jerala boljši še Timotej Jenko, ki je osvojil 3. mesto, Darinka pa 4. Na 5.mesto se je zavihtela še ena novinka v BGM turnirjih Ingrid Bučar, ki počasi a vztrajno napreduje v squashu, saj šport šele dobro spoznava.

Druga kategorija je imela 8 igralcev, kamor se je pridružil Tiam Škodlar in zmagal. Tako kot prejšnič, je bil drugi naš trener Milan Todorovič. Za 3. mesto smo videli en družinski obračun, slavil je mlajši brat Jaka Rakovec pred Sašo. Nika Urh je najvišje uvrščena mladinka, ki pa v zadnji tekmi za 5. mesto ni uspela premagati boljše Pie Erjavec. In za 7. mesto še ena družinska tekma, tokrat mati – hči, kjer je premoč zopet stopila na stran mlajših – Tine Ferjan. Mati Urška je bila s svojimi tekmami vseeno zadovoljna, saj je vedela, da se bori z boljšimi in s tem napreduje.

Prosti večeru so svoje znanje preizkusili še fantje. Tokrat je 100 točk osvojil Aleš Štendler. Še vedno 1. v skupnem seštevku je bil Rok Repovž. Tretje mesto je z 2-1 osvojil Blaž Kunšič proti Goranu Đukiču. Tudi tokrat je 5. mesto osvojil Samo Urh. Jernej Rozman, ki se je dvignil iz kat. II, je osvojil 6.mesto. Na 7. je bil tokrat uvrščen Miha Primožič, ki na prejšnjem turnirju ni nastopil, tokrat pa ga je izdalo boleče koleno, a je vseeno odigral kar je lahko. MEd fanti je zelo napeto vzdušje in še več jo bo že na naslednjem turnirju 12. februarja.

Torej ne pozabite na datum 12. 2. in dobro trenirajte!

kategorija IV

BLED – 15.oo

Končna uvrstitev:

 1. Mark
 2. Lean
 3. Nanja
 4. Tin
 5. Tjaž
 6. Naieli
 7. Julija
 8. Zoja
 9. Metod

kategorija III

gozd martuljek – 13.oo

Končna uvrstitev:

 1. Vevi
 2. Kaja
 3. Tim
 4. Darči
 5. Ingrid

kategorija II

gozd martuljek – 14.oo

Končna uvrstitev:

 1. Tiam
 2. Čička
 3. Buča
 4. Saša
 5. Pia
 6. Nika
 7. Tina
 8. Urška

kategorija I

gozd martuljek – 16.15

Končna uvrstitev:

 1. Štekl
 2. Roky
 3. Blaž
 4. Đuka
 5. Samo
 6. Jernej
 7. Miha

Podrobni rezultati

Pretekli turnir: BGM 1

O seriji turnirjev BGM