BGM 1 zaključen z zmagovalci: Lana, Nika, Jernej in Roky

Prvi turnir je potekal v soboto 8. 10. na dveh okacijah, tako kot se bodo odvili vsi turnirji serije BGM v tej sezoni.  Gozd Martuljek je prinesel 3 zmagovalce, Niko Urh, Jarneja Rozmana in Roka Repovža Rokya, na Bledu je zmagala Lana Omovšek v največji kategoriji z 9-imi igralci.

Prvi turnir je uspel enkratno tako z vidika organizatorjev kot s strani igralcev. Za njih so bile ustvarjene čim bolj enakovredne kategorije, do bodo turnirske izkušnje čim boljše, to je potrdilo vrsto izenačenih tekem. V vseh kategorijah je bilo zelo zanimivo.

Če začnemo z najmlajšimi, kjer je z osmimi zmagami na 1. mestu Lana osvojila največ točk. A takoj za njo se je naredil krog treh, kjer je najbolje odnesla pravl Nanja Urh, ki je bila v krogu skupaj z večnima tekmecema Markom Černilcem in Leanom Castaldijem. Kljub temu so vsi trije pokazali kako izenačeni so in kako pomembna je forma tisti trenutek. Na 5. mesto se je uvrstil Tin Topolovec. Takoj za njim je na debitantskem turnirju 6. mesto osvojila starejša sestra Omovšek, Pia, ki je iz tekme v tekmo igrala bolje. Ravno tako na prvem turnirju v squashu je nastopil Tjaž Čufer Tomazin, ki je pokazal svojo borbeno in dobro navijaško navdušenje. 8. in 9. mesto sta osvojili najmlajši deklici, ki sta zaključili medsebojno tekmo zelo izenačeno, z rezultatom 15-13 v prid Julije Vidic pred Zojo Berce. Igrali so dobro in bili navdušeni, zato že komaj čakajo Miklavžev klubski turnir, kjer se bodo ponovno pomerili.

V kategoriji III. smo imeli 6 tekomvalcev. Na prvem mestu je bila Nika, ki je odigrala skupaj kar 14 nizov. Na drugo mesto se je uvrstila Eva Trseglav. Ravno toliko nizov kot Nika je odigrala še Marinka Horvat in bila s 3 točkami izenačena s Kajo Železnik, le da jih je bilo več v prid Marinki, dekleti sta si tako razdelili 3. in 4. mesto. Na peto mesto se je prebil edini fant v tej skupini Timotej Jenko. Z 11-imi odigranimi nizi, a žal le enim v prid nje, je bila 6. Karlina Piber, a točke so bile odlične.

Kategorija II. je bila najuspešnejša za Jerneja.Takoj za njim je bil naš trener Milan Todorovič Čička. Na 3. mestu še en fant Jaka Buča Rakovec. Obe dekleti sta Buči vzeli niz in se za 4. mesto pomerili kar v družinski tekmi. Tokrat je bila boljša hči Tina pred mami Urško Ferjan.

Napeto v krogu treh s 3 točkami so zopet odločili dobljeni nizi. Roky jih je imel 11/6 in bil tako 1., Aleš Štendler Štekl in Goran Đukić Đuka pa oba 10/5, a ker je v medsebojni tekmi zmagal Đuka, je bil on na 2. mestu in Štekl na 3. Za 4. mesto je bil Miha Peteh boljši s 3:1 pred Samom Urhom.

 asp.si

asp.si

Zahvala gre seveda tudi našemu pokrovitelju ASP Jesenice in Lesce, ki nam pomaga pri izvedbi serije teh šestih turnirjev BGM.

V hotelu Špik v Gozdu Martuljku sta na novo urerjeni igrišči in vsi naši tekmovalci so nad njima navdušeni, preizkusite jih tudi vi! Pri tem smo jim pomagali Squash klub Lesce Bled in Slikopleskarstvo Rok Repovž, RR. Želimo, da se bo squash lahko razvijal tudi v zgornjesavski dolini.

 HIT Alpinea Hotel Špik, Gozd Martuljek

HIT Alpinea Hotel Špik, Gozd Martuljek

rezultati

kategorija IV

 Zmagovalka kategorije je Lana, takoj za njo krog treh

Zmagovalka kategorije je Lana, takoj za njo krog treh

Končna uvrstitev:

 1. Lana
 2. Nanja
 3. Mark
 4. Lean
 5. Tin
 6. Pia
 7. Tjaž
 8. Julija
 9. Zoja

kategorija III

 Zmagovalka kat. III je Nika

Zmagovalka kat. III je Nika

Končna uvrstitev:

 1. Nika
 2. Vevi
 3. Marinka
 4. Kaja
 5. Tim
 6. Karla

kategorija II

 Kategorija II. ima zmagovalca Jerneja

Kategorija II. ima zmagovalca Jerneja

Končna uvrstitev:

 1. Jernej
 2. Čička
 3. Buča
 4. Tina
 5. Urška

kategorija I

 V krogu treh zmagovalec Roky

V krogu treh zmagovalec Roky

Končna uvrstitev:

 1. Roky
 2. Đuka
 3. Štekl
 4. Miha
 5. Samo