BGM 3 – zmagovalci: Timotej, Pia, Nanja, Tiam in Roky

Na tretjem BGM turnirju smo dobili kar 5 zmagovalcev, saj smo 27 tekmovalcev razporedili v še bolj izenačene kategorije. Dobili smo 3 čisto nove zmagovalce, Nanjo Urh, Timoteja Jenka Tima in Pio Erjavec, ter 2, ki že imata po eno zmago v žepu: Tiam Škodlar in Rok Repovž Roky. Med mladinkami je v skupnem prevzela vodstvo Nika Urh, ostale skupine so spremembe občutile pod prvim mestom.

12. februar 2017, Bled in Gozd Martuljek – Novi zmagovalci so prinesli pestrost in izenačenje med tekmovalci. Tretji turnir je prinesel kar nekaj izenačenih dvobojev in tudi izenačenih mest v skupnem točkovanju. Pri moških so na prvih treh mestih še vedno Roky, Štekl in Đuka, z naskokom pred ostalimi pa se jim je na 4. približal Blaž in tudi Čička ne zaostaja dosti. Pri ženskah Urška še vedno drži prednost, a ne več tako veliko. Pia ima le točko prednosti pred Sašo, Kajo pa sta porinili iz 2. na 4. mesto. Pri fantih Buča vztrajno drži prednost pred Tiamom, z dobrimi točkami pa jima na 3. mestu sledi Tim. Mark, Nanja in Karla imajo vsi enako št. točk in so na 4. mestu med fanti oz. dekleti. Pri dekletih je Nika edina pnaredila preobrat in pred Tino vodi le za 1 točko, Vevi pa za njo zaostaja za 9. Sedaj smo na polovici in obeta se nam še pono sprememb, ki se jih že veselimo. Vztrajno naprej!

 

3. turnir je zaznamoval moto:

Stop making excuses.
Start improving.

Kategorije:

Kategorija 5 je tokrat v veselem in nasmejanem vzdušju postregla s kar 21 tekmami v skupini 7 igralcev. Najuspešnejša s šestimi zmagami je bila Nanja. Takoj za njo z eno izgubljeno tekmo Mark Černilec. Za tretje mesto sta bila po zmagah izenačena Lean Castaldi in Tin Topolovec, kjer je višje mesto prevzel slednji zaradi medsebojne zmage. Na 5. mesto se je uvrstila Pia Omovšek, ki je prejšnji turnir žal morala izpustiti. 6. mesto je zasedla Julija Vidic, ki je odigrala odlično in se bo kmalu lahko bolj sprošeno borila z nasprotniki. Tudi Metod Piber je pokazal napredek. V 10 min tekmah so ga nasprotniki spodbujali in mu omogočili čim več odbitih žog in dobre igre. Veselo in z nasmehom igrajte še naprej!

Ena kategorija višje, isto število tekmovalcev. 6 deklet in en fante so odigrali najprej v dveh skupinah in nato razigravali za mesta. Tim je požel vse zmage. Karlina Piber Karla je v skupini odigrala suvereno, da še ne tako. V finalu pa je povzročala kar nekaj težav Timu, saj sta odigrala kar 5 nizov. Za 3. mesto sta se ravno tako s petimi nizi pomerili Darinka Jerala Darči in Kaja Železnik, kjer je slavila slednja. Za 5. mesto je najbolje odigrala Lana Omovšek, ki je iz V kat. tokrat pokazala dobro igro tudi v IV. V tekmi za 6. mesto sta odigrali še Ida Sedušak in Ingrid Bučar. Ida je bila boljša v tem obračunu, Ingrid pa vodi v skupnem seštevku, saj ima en turnir več. Še tako naprej, saj kažete ogromen napredek in izgubljate tremo!

Izenačeni boji in kar nekajj pretečenih solz je zaznamovalo kat. III. Borbenost in želja po več kažeta, da si želite napredka. Bravo. Pia je bila 1. Saša Rakovec ji je v finalu vzela 3. niz, ki je bil tudi najdaljši in se zaključil z rezultatom 11-9. Še bolj izenačena tekma za 3. mesto, kjer sta se pomerili izkušena Urška Ferjan in mladinka Nika. Po 33-ih min znojenja so slavile izkušnje. Tina Ferjan in Eva Trseglav Vevi ravno tako nista odigrali samo treh nizov. Prvega je dobila Tina, naslednje tri pa Vevi. Dekleta, brez izgovorov ustvarjajte napredek!

Zaradi bolezni so v kat. II ostali samo trije fantje. Tiam je suvereno požel obe zmagi, a Jaka Buča Rakovec in Milan Todorovič Čička sta v igri pokazala kar nekaj dobrih točk in se pošteno borila. V medsebojni tekmi slednjih, je bil boljši Buča, ki tudi vodi v skupnem seštevku mladincev. Fantje, vaša igra vidno napreduje iz turnirja v turnir, pokažite to vnemo tudi na treningu!

Tudi I. kat. je imela manjko zaradi bolezni, a to fante ni oviralo, da so odigrali kar najbolj izenačeno. Roky je bil edini, ki je odigral vse tri tekme s šestimi nizi. Ostali trije fantje so jih odigrali po 8. In ker se je naredil krog treh, so o zmagovalcu odločale dobljene točke v nizih. Blaž Kunšič je tokrat tisti, ki jih je odnesel največ, 58. Takoj za njim s 55 je bil Aleš Štendler Štekl. Še 4 manj pa je bil skupni seštevek Gorana Đukiča Đuke. Kljub takemu razpletu se na vrhu v skupnem ni spremenilo nič, a to še ne pomeni, da se na naslednjem turnirju ne bo. Pravo rivalstvo za čim večje št. točk in pozitivna energija je tokrat vladala v Špiku med fanti. Še tako naprej!

KATEGORIJA V

Uvrstitev:

 1. Nanja
 2. Mark
 3. Tin
 4. Lean
 5. Pia
 6. Julija
 7. Metod

KATEGORIJA IV

Uvrstitev:

 1. Tim
 2. Karla
 3. Kaja
 4. Darči
 5. Lana
 6. Ida
 7. Ingrid

KATEGORIJA III

Uvrstitev:

 1. Pia
 2. Saša
 3. Urška
 4. Nika
 5. Vevi
 6. Tina

KATEGORIJA II

Uvrstitev:

 1. Tiam
 2. Buča
 3. Čička

KATEGORIJA I

Uvrstitev:

 1. Roky
 2. Blaž
 3. Štekl
 4. Đuka

PODROBNI REZULTATI

Pretekla turnirja:

BGM 1

BGM2

O seriji turnirjev BGM