BGM 5 – zmagovalca Lean in Štekl

Peti BGM turnnir je prinesel kar nekaj zamenjav na vrhu in tik pod njem. Zmagi pa sta osvojila Lean Castaldi in Aleš Štendler Štekl.

Tokrat smo turnir odigrali v le dveh kategorijah. Na Bledu je v dopoldanskem času premoč pokazal Lean, ko je z 2-1 slavil proti Zoji. Z enakim rezultatom je popoldan v RC Vogu slavil Štekl, ko je v finalu premagal Rokya.

Dopoldanska posadka se je zabavala ob dobri igri in prijetnem vzdušju. Odigrali so po sistemu repasaža in prva dva polfinala sta bila odigrana v prid fantov. Lean je z 2-0 premagal Zojo in Tin z enakim rezultatom Julijo. Nato sta dekleti morali po daljši poti priti naprej in odlično sta se borili. Zoja je uspela vzeti niz Leanu, ki se je zelo veselil zmage. Z zmago pa si je zagotovil mesto na stopničkah v skupnem seštevku. In ravno tako tudi Zoja, ki ise je povzpela na 3. mesto. Julija pa je uspela premagati Tina v drugem medsebojnem obračunu za 3. mesto. Borbenost sta pokazala tudi Ida in Primož, kjer je slavil slednji in osvojil 5. mesto. Za zadnji dve mesti sestri Demšar nista odigrali, saj je Niko pestila poškodba, kljub temu je danes pokazala pravo borbenost. Tudi Lara igra iz turnirja v turnir bolje in jo je prav lepo pogledati kako napreduje.

V popoldanskem času smo videli več presenečenj. Na vrhu sta se pomerila Štekl in Roky. Z zmago si je Štekl priigral zadostno št. točk, da se je zopet vrnil na 6. mesto. Blaž je z zmago nad Đuko ohranil skupno 2. mesto v točkovanju članov. Potem se je pomešala četverica članov, ki so tokrat zasedli mesta od 5.-8. v vrstnem redu Graga, Bučka, Samo, Jene. Odličen izkupiček Grege ga je popeljal tik pod stopničke v skupnem točkovanju. Tim se je uvrstil takoj za njimi in drži prednost v svoji skupini. Nanja pa je z 10.mestom na tem turnirju ugnala svojo starejšo sestro za 2 točki. Tudi Čička in Tina sta pomešala nekaj “štren”. Predvsem Tina je prišla do visoke prednosti pred Sašo, ki je tokrat ni bilo, in se zavihtela tik za mami Urško, ki pa še vedno drži prednost pri članicah. Na tokratnem turnirju je presenetil Juš, s taktično zelo dobro igro in presenetil marsi katerega tekmovalca. Kategorijo je zaključila Vevi, ki se je v skupnem vrnila nazaj na 4. mesto med članicami.

BLED rezultati

II. kategorija

Vogu rezultati

I. kategorijaPodrobni rezultati nekaterih tekem: