BGM 3 s kar šestimi zmagovalci

Na tretjem turnirju serije BGM smo dobili kar 6 zmagovalcev. Tokrat smo naredili več manjših, a toliko bolj izenačenih kategorij, da so se igralci zares lahko pomerili s sebi enakimi.

Bled in RC Vogu, nedelja 18. marec 2018 – Tretjega BGM se je udeležilo 26 tekmovalcev. Po tri kategorije so odigrale v vsakem centru in dan se je zaključil zanimivo. Naj začnem pri 6. kat, kjer sta se v finalu borili Tinkara, ki je zmagala prejšnjič in Lara, ki je slavila tokrat. Tudi Nika in Metod sta pokazala napredek v zadnjem mesecu. Če gremo v kat. višje smo si ogledali zelo napet in ves čas izenačen dvoboj med soigralkama Julijo in Zojo, kjer je po 28-ih min igre slavila slednja. Pred njima sta se uvrstila na 19. in 20. mesto še Tin in Lean. V kat., ki je na Bledu pričela prva, je bila najbolj prepričljiva najmlajša. Nanja je bila boljša od Kaje, Ingrid in Ide. Med slednjima je v medsebojnem obračunu prvič zmagala Ingrid. In če se preselimo še v RC Vogu, kjer je prišlo do manjših sprememb v kat. zaradi odpovedi igralcev, so najprej pričeli z igro III. kategorija. Tim je bil tokrat med dekleti nepremagljiv. Zelo prepričljivo je odigrala Karla in se povzpela kar na skupno 11.mesto. Nato so bile za njo še Pia, Saša in Urška. Slednja, žal zaradi padca prejšnji dan, enostavno ni mogla ubežati bolečinam, a se je vseeno borila po zmožnostih. Kat. višje je bilo ravno obratno, eno dekle in 4 fantje. Sicer ji ni uspelo poseči po zmagi, se pa je Nika umestila v sredino med Jerneja in Čičko nad njo in Samota in Bučko pod njo. 4 najmočnejši so imeli tudi kar zanimiv derbij med seboj, a je na koncu vendarle upravičeno zasedel 1. mesto Roky, za njim Blaž, nato še z odličnimi igrami Đuka in Andy.

A veliko bolj zanimivo je stanje po skupinah. Najbolj se je premešalo pri mladinkah, kjer Nika sicer močno vodi, a Karlina in Nanja sta iz 2. in 3. mesta izrinili Tino in Vevi. Pri mladincih je ravno tako varno na 1. mestu zasidran Bučka, za njim Tim, za 3. mesto pa še kar nekaj odprtih možnosti, tako za Tina kot Leana. Pri članicah so prve tri vedno bolj izenačene, zato po polovici turnirjev težko rečemo, da je to že končna uvrstitev. Pri članih je Roky zopet prevzel vodstvo pred Đuko, na 3. mesto pa se je iz 5. povzpel Blaž.

Zanimivo bo, čakajo vas še 3 turnirji, naslednji že 15. aprila.

končna uvrstitev

 1. Tim
 2. Karla
 3. Pia
 4. Saša
 5. Urška

končna uvrstitev

 1. Rozy
 2. Čička
 3. Nika
 4. Samo
 5. Bučka

končna uvrstitev

 1. Roky
 2. Blaž
 3. Đuka
 4. Andy

Končna uvrstitev

 1. Nanja
 2. Kaja
 3. Ingrid
 4. Ida

končna uvrstitev

 1. Lara
 2. Tinkara
 3. Nika
 4. Metod

končna uvrstitev

 1. Tin
 2. Lean
 3. Zoja
 4. Julija

podrobni rezultati

Pretekli turnirji:

BGM 2

BGM 1

o seriji BGM