Pri 66-ih 8. na svetu

V preteklih dneh si je v Avstriji na svetovnem prvenstvu odlično 8. mesto pristreljala Dora Oblak. Kot najstarejša predstavnica na prvenstvu je dokazala, kaj vse človek zmore tudi v zrelih letih z odlično pripravljenostjo.

Od 31. 8. do 3. 9. 2011 je v Donnersbahu v sosednji Avstriji potekalo svetovno 3D lokostrelsko prvenstvo, kjer je tudi Slovenija imela svojo reprezentanco. Med njimi je nastopala 66-letna Dora, ki je svoje fizične priprave pred prvenstvom prepustila osebnemu tenerju Frenku, v Wellnessu FenikS. Skupaj z mladimi squashisti se je pripravljaja čez vse poletje in rezultat uspešnega dela se je pokazal kot 8. mesto na svetu.

 

Dora je s svojim rezultatom zadovoljna, saj je konec koncev kot najstarejša dosegla največ, namreč v lokostrelstvu nimajo veteranskih vrst, ampak vsi tekmujejo v eni starostni kategoriji. To je bilo tekmovanje v 3D KROGU, kjer so tarče narejene iz umetne mase in so imitacije živali v naravni velikosti. Postavljene so na razgibanih terenih. Razdalje do tarč so neznane do največ 45 metrov, tako da je potrebna veščina ocenjevanja razdalj, kar na različnih terenih vedno predstavlja izziv. Na tekmovanjih je postavljenih 40 tarč. Tekmovaleci lahko v vsako tarčo izstrelijo eno pušcico. Tekmovalci so razdeljeni na moške in ženske v 4 kategorije, glede na vrsto loka. Dora je tekmovala v kategoriji “Instictive”, kjer uporabljajo instinktiven lok, ki je najbolj skop z opremo in se z njim strelja popolnoma nagonsko.

Nasmejana se nam je Dora oglasila takoj po prvenstvu in povedala takole: “Prvenstvo je uspelo odlično, tako z mojim kot ostalimi rezultati naše reprezentance. Zagodlo nam je le vreme s tremi nevihtami, ki so povzročile majhno nevihto tudi v glavah, a smo bili na koncu odlični.” 3 urni pohod po gozdu s sreljanjem zahteva dobro kondicijsko pripravljenost, kar je Dora dosegla v našem fitnesu in ji je pomagalo tudi pri tem, da se je pri tarčah lahko umirila in skoncentrirala na lok, glinaste živali in pravilno ocenila razdaljo do njih. Vesela je, da se je odločila za to, saj so ji vaje okrepile tudi ramo s katero je imela težave.

Dora BRAVO!!!

alt
Najstarejša med Slovenci je bila Dora, ki je 8. najboljša na svetu.