S poletnimi pripravami do naslova svetovnega prvaka

Odlične kondicijse priprave so Luki Završniku pomagale do naslova svetovnega prvaka. Bwin.com ekipa uličnih košarkarjev je bila najboljša na neuradnem svetovnem prvenstvu v Moskvi. Fantje so na poti do naslova morali premagati 3 domače ekipe, ki so imeli bučno podporo tudi s strani navijačev. 

Od 2. do 4. septembra 2011 se je v Moskvi odvijal finalni streetbasket 3 na 3 turnir Moscow open 2011, ki ima dolgoletno tradicijo in je označen kot neuradno svetovno prventvo. Od leta 2005, ko so prvič organizirali prvenstvo sredi olimpijskega štadiona Lužniki, so bili Rusi premagani le enkrat, to je bilo l. 2009, ko so jim na žulj stopili Ukrainci. Lani so imeli velike možnosti za zmago tudi Američani, od koder je ta šport doma, a so bili domačini še vedno boljši. Letos pa so se jim uspešno upirli Slovenci. Ekipa sestavljena iz 4 igralcev, ki je pri nas osvojila naslov državnega prvaka in si s tem prislužila vstopnico za moskovski turnir, je bila močnejša kar od 3 ruskih ekip, ki so jim stale na poti do vrha. Luka Završnik, Aleš Kunc, Jasmin Hercegovac in Aleš Primc so bili zmage nadvse veseli, saj jim je tokrat na pomoč priskočila tudi sreča. Na prvenstvo so se namreč odpravili s polno torbo zdravil, zaradi prebavnih motenj in prvi dan začeli z rahlo utrujenostjo, nato pa se jim je v nedeljo vse sestavilo skupaj, in že zjutraj po prvi teki so začutili pozitivno energijo, ki jih je spremljala do zmage.

Bwin.com je bila na turnirju ekipa z najmlajšim Lukom in najstarejšim igralcem Alešem Kuncem, ki sta dokazala da starost v zagretosti za šport ne dela nobenih ovir. Luka se je skozi vse poletje uspešno pripravljal na novo košarkaško dvoransko sezono in hkrati treninge s pomočjo kondicijskega trenerja Frenka podredil tudi temu najpomembnejšemu turnirju v poletju. Odlična fizična pripravljenost je pripomogla tudi k temu, da se je kljub bolezni hitro postavil nazaj na noge in da mu le ta ni pobrala moči. Po prihodu nazaj domov je dejal, da je zelo vesel zmage in naslova svetovnega prvaka, se posebej pa ga veseli, da ga turnir ni popolnoma izmučil in se je zaradi odličnih treningov v prpravljalnem obdobju, lahko hitro regeneriral in lahko sedaj zopet vse moči vloži v nadaljne treninge. Dodal je še: “Že sedaj se veselim prihodnje sezone, ko bomo skušali naslov ubraniti in na ta dogodek se bom zagotovo zopet odlično pripravil.”

Iz Rusije pa fantje niso odšli le s tem laskavim naslovom, za piko na i je bil MVP turnirja Jasmin. Slovenija pa je bogatejša za še eno zlato, ki ga je s ponosom dvignil v zrak Tijan Milič, ki se je pomeril z najboljšimi “zabijači”. Žal se druga ekipa Slovencev Perkmandeljc partija iz kvalifikacij ni mogla uvrstit v redni del, a so bili nad turnirjem vseeno navdušeni.

Vsem igralcem in tudi podpornemu štebu s Filipom Štembergerjem na čelu ČESTITKE!!!