V Beogradu najboljša Birgit

Birgit je s svojo odlično igro dokazala, da sodi med najboljše. Na Trofeju Beograda je osvojila kar 2 medalji, zlato v ženski konkurenci in po vrhu še bronasto v moški. Najboljši Slovenec je bil Goran, ki je osvojil odlično 13. mesto.

Beograd, 2. in 3. september 2011 – kot že vrsto let zapored je tudi letos v SquashLandu potekal tradicionalni turnir Trofej Beograda, ki pa je bil za razliko od prejšnjih let v znamenju odličnega dekleta. Birgit Coufal je bila očitno močnejša od vseh deklet na turnirju in si s tem priigrala veliki pokal. Avstrika se je pomerila tudi v moški konkurenci, kjer je bil od nje boljši le Bulgar Stoil Jilev v polfinalu. Dekle, ki je prva na Avstrijski lestvici in trenutno na 90. mestu na svetu, je bila na koncu boljša tudi od Hrvata Srđana Maksimovića in si z rezultatom 3:1 priigrala še bron.

Turnir je osvojil domačin in večkratni zmagovalec Ivan Đorđević, ki je prišel do finala brez izgubljenega niza. V finalu se je pomeril s Stoilom, ki pa je po rezultatu 2:1 igro predal zaradi poškodbe. Naš najboljši član je bil tudi najuspešnejši Slovenec na turnirju, Goran Djukič je s 3 zmagami in 2 porazi na koncu osvojil 13. mesto.

Čestitke vsem!

Podrobnosti na squash.rs