PSA ASP CS 2011

Prvi profesionalni squash turnir PSA ASP CS se je odvijal v veselem vzdušju na Bledu, kjer je zlato domov odnesel Martin Mošnik, s srebrno medaljo okrog vratu je bil Rožle Langus, tretjega mesta pa se je veselil Jurij Jakše.

alt
  

30. 9. in 1. 10. smo na Bledu organizirali zaprti satelit, katerega se je udeležilo 31 tekmovalcev. Iz kar 8 slovenskih klubov so se dobro naigrali tako člani kot tudi članice, ki so se uspešno upirale moškim. Turnir je popestrilo tudi dogajanje na terasi, ko so si vsi prisotni lahko ogledali Renaulta Scenica, ki nam ga je predstavil naš glavni pokrovitelj ASP Jesenice – Lesce.

Na turnirju se je odigralo kar nekaj zanimivih in izenačenih dvobojev. V prvem krogu še ni bilo večjih presenečenj, zato sta Blaž Kunšič in Aleš Arhar takoj v drugem pokazala kaj vse je mogoče. Blaž je s svojo prepričljivo borbenostjo in vztrajnostjo dokazal, da je lahko kos odličnemu squashistu in racketlonistu Alešu. Tekma vredna ogleda se je končala v prid starejšega in izkušenejšega, a čestitke Blažu za tako čudovit nastop in njegovo življenjsko igro. V nadaljevanju v rednem delu vse do finalnih obračunov ni bilo večjih presenečenj, saj so vsi nosilci upravičili svoje pozicije.

V razigravanju je bilo veliko bolj pestro, saj so prišli skupaj tekmovalci istega nivoja in so se v večini borili v 3 nizih. Na tesno se je izšlo med Pio Erjavec in Tomažem Čampo, z 1:2 je nadaljeval slednji. Ravno tako v obračunu Andreja Kovač – Miha Primožič, kjer je bila odločnejša predstavnica nežnejšega spola z 2:1. Na tesno sta se pomerila tudi Miha Simonič in Tomaž Jenko, s slednjim se je tudi naša Saša Praprotnik borila v 3 nizih in zmagala ter s tem osvojila 25. mesto. Prej omenjeni Miha, ki si je priigral 18. mesto pa ni bil edini predstavnik mladincev, poleg njega so se na članskem prvenstvu pomerili še Saša Rakovec s 27. mestom, Tiam Škodlar z 21., Aljaž Peternelj s 17., dokazali so, da se vzpenjajo in da jih je treba jemati resno.

V obračunih za določitev mest, ki so bili nagrajeni z denarjem in praktičnimi nagradami Dunlop, Grajska Gostilnica in Giga Sport, so se borili le člani. Pod 9. mesto so se vpisali Martin Fišer, Aleš Štendler, ki je v zadnji tekmi premagal svojega sparing partnerja Roka Repovža, Goran Djukič je bil boljši od klubskega kolega Jake Bajta in Miha Peteh, ki se je v zadnji partiji pomeril z Blažem. V boju za 5. mesto smo gledali zanimiv obračun med Izidorjem Sosičem in Tomažem Pečjakom, kjer je po izenačenju 1:1 zadnji niz osvojil Izi z 11-9. Na koncu se je pod 5. mesto vprisal še Arhar, ki je bil prepričljivejši od Gorana Miličeviča.

Za konec pa še… Jurij Jakše in Andrej Robnik sta se odločila, da se bosta pomerila na 3 dobljene nize in jih zato odigrala kar 5. Res neverjetno izenačen dvoboj, ki je bil napet tudi za gledalce, se je končal po slabi uri, fanta sta namreč igrala kar 56 minut. Z visoko dvignjenimi rokami v zrak je kar skočil od veselja Jurij, ko je osvoji zmagovalno točko petega niza.

Pred polno tribuno sta se na Blejskem igrišču v finalu pomerila stara znanca Martin Mošnik in domačin Rožle Langus. Naš član se je odlično boril, a žal ni uspel pokazati vseh svojih adutov proti zares odličnemu nasprotniku, s katerim skupaj prodirata v evropski in svetovni svet squasha.

Čestitke vsem nastopajočim in hvala za udeležbo, zopet vabljeni prihodnjič (verjetno še letos)!

Hvala vsem pokroviteljem, da so nam omogočili vrhunski squash turnir in nam s tem pomagali, da lahko vsem slovenskim igralcem omogočimo čim boljše pogoje za napredek! Hvala!

Objave v medijih: Na radiu Triglav 96.0 Hz v ponedeljek 4. 10. ob 13.10 in 14.10

Podrobni rezultati in slike tekmovalcev pa na naslednji strani ->

Še ostale fotografije:


PSA ASP CS 2011