Pridružite se nam na naši aminokislinski poti

alt

Pridružite se nam na naši aminokislinski poti do boljšega zdravja, odličnega počutja in ostanite vsak dan nasmejani, ker ste zadovoljni sami s seboj.

Aminokisline so osnovni gradniki beljakovin. Proteini uravnotežene prehrane vsebujejo uravnoteženo vsebnost esencialnih aminokislin za ljudi. Uporaba prehranskih dopolnil je v največji meri odvisna od uravnoteženosti naše prehrane z našimi potrebami in željami. Ljudje pogosto posegajo po dopolnilih, ko njihovi običajni obroki več ne zadostijo njihovim potrebam po energiji.
Predvsem športniki so tista skupina, ki samoumevno jemlje prehranska dopolnila, ki vsebujejo aminokisline. Med najpogostejšimi dodatki so BCAA, sirotka, kazein, glutamin, kreatin in ostali.
V telo pa bi jih morali vnašati vsi, saj jih s hrano ne moramo zaužiti dovolj. Naj kot primer navedem, da s 100g kosom mesa (ali ribe ali trdega sira ali surovih stročnic) v telo vnesete 20 g beljakovin, torej bi za povprečnega človeka, ki se ne ukvarja s športom, morali pojesti 1/2 kg mesa, da bi zadovoljili dnevne potrebe. Zato so aminokisline v obliki prehranskega dopolnile veliko bolj prakrične in veliko bolj učinkovite, saj se tudi hitro absorbirajo v telo, saj za razgradnjo telo porabi veliko manj energije.