Rožletu BRON na DP 2011

3. dan – nedelja, 17. 4. – finalni del

Zadnji dan je bil namenjen najboljšim in med njimi imamo tudi svoje varovance. Med dekleti je državna prvakinja postala Nada, naša Pia si je priigrala 4. mesto. V moški konkurenci smo po 6 letih dobili novo ime, Martin je tisti, ki sedaj nosi najvišji naziv. Bronasto medaljo pa je osvojil Rožle.

ČLANICE

POLFINALE: Nataša vs. Pija 3:0, Nada vs. Pia 3:0

Saša Praprotnik in Saša Rakovec sta po zadnji tekmi osvojili 5. in 6. mestoZačelo se je s polfinalom. Najprej sta se pomerili Nataša Žmuc in Pija Brglez, kjer je slavila starejša (11-6, 16-14, 11-4). Nato je vsem nam začelo srce hitreje biti, saj sta v igrišče stopili, aktualna državna prvakinja, Nada Bambič in naša Pia Erjavec, ki je v letošnji sezoni prestopila iz mladinske v člansko kategorijo. 18 minutno stiskanje pesti, je prineslo odlično igro obeh, kjer je bila na koncu boljša izkušenejša igralka Nada z rezultatom 11-1, 11-8, 11-8. Pii se je v prvem nizu poznala trema, a ko jo je zgubila, je začela igrati dosti bolj odločno in s tem pokazala, da je njen nivo igre visok, ter da ji manjka le nekaj več izkušenj iz tako velikih tekmovanj, saj se je že po dveh letih igranja povzpela tako visoko. Bravo Pia!

“MALI FINALE”: Pija vs. Pia 3:1

V dramatičnem boju ZA 3. MESTO, sta se zelo izenačeno borili Pia in Pija. Ko je naša Pia že dobila prvi niz, se je zgodil podoben preobrat kot v drugem moškem polfinalu. Izgubila je naslednje tri. Pii je za las ušla medalja, a je vseeno zadovoljna s 4. mestom. Bravo!

Od 5. – 8. MESTA, so se pomerila le 3 dekleta, saj je tekme, zaradi poškodbe stegnske mišice, predala Andreja. Saša R. je brez problemov premagala Natašo V., medtem ko se je proti Saši P. pošteno utrudila. Dekleti sta odigrali kar 5 nizov. Klubski boj dveh Saš je tokrat dobila starejša z rezultatom 12-10, 8-11, 8-11, 12-10, 11-7. Večen obračun med njima kaže, da skupaj gradita znanje in uspeh. Praprotnikova je s to zmago osvojila 5. mesto, Rakovčeva pa 6. Sabina je svojo zadnjo tekmo predala, saj je že zjutraj odhitela na dopust, in tako pristala na 12. mestu.

FINALE: Nataša vs. Nada 0:3

Nada kot aktualna državna prvakinja, je svoj status podaljšala za še eno leto s suvereno zmago nad tekmico Natašo, 11-4, 11-7, 11-5. Brez večjih problemov je z njo opravila v kratkem času in s tem dokazala, da še vedno kroji slovenski vrh squasha. Mi pa vseeno upamo, da se ji bodo naša dekleta drugo leto približala ali jo celo premagala.

Rezultati ČLANICE

ČLANI

POLFINALE: Martin vs. Goran 3:0, Miha vs. Rožle 3:1Eno najboljših predstav sta pokazala polfinalista Miha in Rožle

Napetost že ves dan narašča in vsi nestrpno pričakujemo vse dvoboje. Takoj za dekleti sta v igrišče stopila prva polfinalista v moški konkurenci, Martin Mošnik in Goran Miličević. Za razliko od deklet, kjer so slavile starejse je bilo tukaj obratno. Martin je bil repričljivo boljši od svojega nasprotnika saj mu v zadnjem setu ni pustil niti, da bi mu vzel točko, rezultat 3:0 (11-1, 11-5, 11-0). Druga tekma je bila veliko bolj zanimiva in tudi dosti bolj izenačena. Pomerila sta se Miha Kavaš in naš najboljši član Rožle Langus. Rožle je v prvem nizu zmagal z 11-7, nato pa se mu je Miha približal in zadnje tri nize osvojil on (11-2 (9min), 11-5 (11min), 11-7 (10min)). Rožle se je pošteno boril in dokazal, da je kos fantoma, ki že od mladih let igrata squash, on pa se mu posveča le 4 leta. Bravo Rožle!

“MALI FINALE”: Goran vs. Rožle 0:3

V boju za 3. MESTO se je Rožle skoraj poigral z nasprotnikom Goranom, saj je le ta očitno slabši. Naš varovanec je tako z zmago 10-12, 3-11, 3-11 v le 20 minutah osvojil bronasto medaljo. Zadnja tekma je bila zanj mala malica, a vseeno jo je bilo treba odigrati in to dokazati. Vsi se veselimo osvojene medalje na državnem prvenstvu.

FINALE: Martin vs. Miha 3:1

Po 6 letnem zmagovanja Gutija, so mlajši le prišli na vrh. Martin je tokratni državni prvak, ki je finalu premagal klubskega kolega Miha z rezultatom 11-5, 4-11, 11-7, 11-5.

Rezultati ČLANI

 

Čestitke vsem! Obema državnima prvakoma, Nadi in Martinu, ter seveda vsem vam ostalim, ki ste se borili z njima!

Bravo SQUASHisti!


KONČNA UVRSTITEV fantov in deklet na 20. DP v squashu 2011

Album fotografij na ogled s spodnjo povezavo:

Člansko DRŽAVNO PRVENSTVO 2011

 

+ FOTOGRAFIJE organizatorja