Rožletu BRON na DP 2011

Končna uvrstitev članov Squash kluba BLED

Vseh 11 naših članic in članov se je odlično borilo na 20. squash državnem prvenstvu 2011. Njihov rezultat iz turnirja je zabeležen spodaj.

Res iskrene čestitke vsem in hvala, ker lahko tako odličen klub, z vrhunskimi uspehi, ustvarjamo z vami!

Sobota:

JAKA Bajt in ROK Repovž Roky si delita 25. – 30. mesto s še nekaterimi igralci, ki so jih favoriti izločili v 1. krogu. Fanta kažeta velik napredek v squashu iz dneva v dan. Jaka je svoje znanje že večkrat potrdil z visoko uvrstitvijo na turnirjih za SJL, ravno tako se njegovega znanja nadejajo dekleta, ki jih uči. Roku je tokrat malo zagodla delovna vnema, saj se ni mogel izogniti delu, kar ga je stalo igranja in treniranja, a je kljub temu vesel, da se je uvrstil med 32. najboljših igralcev squash v Sloveniji.

 

BLAŽ Kunšič je na državnem prvenstvu zasedel 21. – 24. mesto, s katerim je zelo zadovoljen. Njegove besede po sobotnih odigranih tekmah in končni uvrstitvi so bile: “Kolikor sem imel smole na začetku, ko sem naletel na Martina, se mi je kasneje vrnila s srečo, ko sem proti Šteklu odigral pomoje najboljšo tekmo do sedaj! Konec koncev, sem 21. v državi, kar je odlično:)”

 

GORAN Djukič Đuka je prvenstvo na žalost moral zaključiti v soboto, saj so ga v nedeljo čakali v službi, zato je zadnji dve tekmi predal, a se kljub temu zavihtel na 19. – 20. mesto. V svojih zadnjih dveh tekmah je pokazal, da ni od muh, in da  ga njegova igra uvršča še višje.

 

DARINKA Jerala je ravno tako svoj odličen nastop zaključila v soboto in se uvrstila na 13. mesto med dekleti. Kljub pomanjkanju igranja in treniranja zaradi službenih obveznosti, se je vseeno udeležila prvenstva, kjer je v svoji prvi igri pokazala vztrajnost in borbenost. Z eno nogo je že skoraj stala v četrtfinalu, igrala je zares odlično. Po zasluženem spancu v nedeljo si je oddahnila in se nasmehnila: “Jah, sem izgubila, ampak tudi dobila še nekaj odličnih izkušenj. Vaja dela mojstra:)”

 

Tudi ALEŠ Štendler Štekl je v soboto zapustil prizorišče z neporavnanimi računi do tekmecev, saj ga je v nedeljo že čakalo drugo opravilo. Žal mu je bilo, da je moral zadnjo tekmo predati, a vendarle, tudi če bi jo odigral, bi zasedel le mesto višje, tako da sem vesel tudi 18. mesta je še pripomnil.

 

Mladinka SABINA Možina Saby se je preizkusila v članski konkurenci, kljub temu, da ima za v to kategorijo še dovolj časa. Med mladinkami bo igrala še 2 sezoni, a se je vseeno kosala s starejšimi. Pokazala je svoj napredek od lanskega leta, predvsem pa zavzetost za šport. Veselila se je 12. mesta, kljub temu, da ni bila kos hudim konkurentkam in vedno z nasmehom odšla z igrišča, saj je zopet prišla do izkušnje več.

 

Nedelja:

SAŠA Praprotnik si ni mogla kaj, da ne bi skrila veselja ob svojih dveh dobljenih bojih. V obeh se je mogla zelo potruditi, saj sta ji nasprotnici dihali za vrat, a se ni predala. Ona je bila tista, ki je v ključnem trenutku povedla in zmagala 3:2. Njen uspeh se beleži s številko 5, torej najboljšo šolsko oceno. Njena uvrstitev s tem tudi dokazuje, da je pot igre in treninga usmerjena proti višjim ciljem, in enega je dosegla sedaj na državnem prvenstvu. Premagala je svojo tremo in osvojila 5. mesto.

 

Še ena naša mladinka, SAŠA Rakovec, se je ravno tako odrezala odlično s priigranim 6. mestom. Njen nasmeh in vedno pozitiven pogled pri treningih, sta ji prinesla odlično igro na prvenstvu. Pokazala je, da ves njen trud ni bil zaman, in da bo sedaj s še večjim veseljem tolkla po mali črni žogici. Nekaj smole je imela ravno zadnje dni pred prvenstvom, saj jo je bolezn postavila v posteljo, kar se je poznalo pri dolgih točkah, kjer ji je zmanjkovalo kondicije. A Saša se že postavlja na stare tire in zre drugo letnemu prvenstvu in stopničkam naproti.

 

Neverjetno velik napredek je v le pičlih dveh letih pokazala PIA Erjavec. Iz popolne začetnice do 4. mesta na državnem prvenstvu, je zavidanja vreden uspeh. Pia je še en dokaz, da z dobrim delom in pravim klubskim duhom, lahko narediš marsikaj. Kljub temu, da je proti prvakinji izgubila 3:0, je v zadnjih dveh nizih pokazala, da bo kmalu kos tudi temu. In kot v smehu vedno reče: “Pač, izgubiš, nato teniraš in, pač, zmagaš:)”. Torej naslednja tekma je njena zmaga.

 

Neprecenljivo bronasto medaljo je iz jubiljenega prvenstva odnesel ROŽLE Langus, naš trenutno najuspešnejši igralec squasha. Skupaj z Mihom in Martinom so dokazali, da so očitno boljši od vse ostale konkurence v Sloveniji. Rožle je pokazal, da so se mu težki treningi obrestovali, in da se udeleževanje turnirjev mednarodnega PSA nivoja več kot izplača. Z nasmehom pove: “Škoda le, da v Sloveniji ni dosti konkurence, saj jo moramo zato iskati v tujini, kar pa malček otežuje hitrejši napredek”. Za uspeh se zahvaljuje tudi svojemu očetu in trenerju, ki mu ves čas stoji ob strani in želi njegovo športno pot narediti kar se le da ugodno. S 3. mestom in osvojeno medaljo je obogatil svojo zbirko, želi pa si le, da bi se drugo leto svetila drugače.

 

Bravo!!! 🙂