Na BGM 4 zelo pozitivno vzdušje

Nedelja je postregla z zanimivimi dvoboji in nam prinesla 2 stara in 3 nove zmagovalce. Roky in Tin sta ponovila zmago iz prejšnje serije, zmagali so še Nika, Tina in Zoja. Slednji sta prvič osvojili zmago na turnirjih BGM.

Bled in RC Vogu, nedelja, 15. april 2018 – tokratnega turnirja se je udeležilo 24 tekmovalcev, a žal je Lean že na ogrevanju zvil gleženj, zato se ni mogel pomeriti s tekmeci, ki pa jih je z veseljem spodbujal. In če ostanemo pri tej kat. je mesto najboljšega ohranil Tin. Ingrid je premagal s servisi, Ida pa se mu je v 5-ih nizih dobro upirala. Dekleti sta med seboj odigrali v prid starejši. Na Bledu je poleg te kat, odigrala še V. V tej je bila prepričljivo najboljša Zoja, takoj za njo Julija, Pia se je po malo premora vrnila in pokazala dobro igro in zasedla 3.mesto. S Tinkaro sta odigrali prav zanimiv dvoboj. Dekleta so imele poleg tudi vedno nasmejanega Metoda, ki se je v skupini mladincev v skupnem seštevku z vstrajnostjo dvignil na 4. mesto.

V RC Vogu so se pomerile 3 kat. V prvi so se Roky, Štekl, Đuka in Blaž pomerili v 6-ih neverjetno izenačenih tekmah. Nihče ni bil prepričljivo boljši, zato so na koncu odločali nizi. Roky je z zmago ostal tudi na vrhu lestvice, Đuka in Blaž mu vztrajno sledita. Zelo visoko sta se povzpela tudi mladinca Nika in Tim, ki sta medse na sredino postavila trenerja Čičko. On v svoji skupini zaseda 4. mesto, Nika je v skupini mladink nepremagljiva s kar 213 točkami, Tim pa si je na tokratnem turnirju priigral toliko točk, da za Bučo zaostaja le še 5,5 točk. Kategorija III, kjer nikoli ne vemo kdo bo imel pravi dan in komu se bo vse poklopilo je zopet pomešala vrstni red. Največ točk je tokrat prejela Tina in se vrnila nazaj v boj za pokal v skupini mladink. Finalni dvoboj je predala Pia, ki s 14 točkami vodi pred Sašo, ki je bila 3. Karla je s 4. mestom ohranila 2. v skupnem seštevku. Visoko se je dvignila Nanja, ki kaže, da je njen napredek zares v pravi smeri. Za njo je bila Urška, ki se mladenkam odlično upira. Mogla bo le prenesti energijo s treninga v tekmo. Vevi je bila v zadnji tekmi boljša od Kaje, a je bila slednja zelo vesela in zadovoljna s svojo igro. Pokazala je veliko več svojih kvalitet, ko je irgala z boljšimi.

Odlična igra in zelo pozitivno vzdušje na tem turnirju nas že vodi k naslednjemu, ki bo 13. maja, kjer se nam bo pridružila še skupinica angleških igralcev.

kat. iii

 1. Tina
 2. Pia
 3. Saša
 4. Karla
 5. Nanja
 6. Urška
 7. Vevi
 8. Kaja

kat. i

 1. Roky
 2. Štekl
 3. Đuka
 4. Blaž

kat. i

 1. Nika
 2. Čička
 3. Tim

kat V

 1. Zoja
 2. Julija
 3. Pia
 4. Tinkara
 5. Metod

kat IV

 1. Tin
 2. Ingrid
 3. Ida

Pretekli turnirji:

BGM 3

BGM 2

BGM 1

o seriji BGM