Rožletu odlično 36. mesto na EP 2010

Prvenstvo se je prelomilo v drugo polovico dogajanja, kjer vse postaja vedno bolj napeto. Danes zvečer bomo izvedeli kam se bo uvrstil Slovenec Rožle Langus, kako se bodo odvila mala finala in kdo se bo uvrstil v finale. Torej čaka nas kar nekaj dobrih in izenačenih bojev, saj so sedaj vsi že na mestih kjer so z nasprotniki na podobnem nivoju. Držimo pesti za kar najboljši izid našega varovanca.

Tretji dan turnirja za naslov evropskega prvaka in prvakinje je rezerviran za polfinala in vsa mala finala, ki si jih oglejte kar v živo preko direktnega prenosa na spletni strani prvenstva:

Ženski polfinale: ob 19.00 in 19.45

Moški polfinale: ob 20.30 in 21.15

 

 

Pri dekletih smo si ogledali dva zanimiva boja, a glavni favoritki se nista pustili presenetiti. Jenny Aniston je z rezultatom 3-0 nadigrala sodržavljanko Tanio Bailey. Vanessa Atkinson je z dvignjeno roko stopila iz igrišča, ko je premagala 3-1 Camille Serme, ki je bila sicer 2. postavljena nosilka, a je Vanessa potrdila, da si je zaslužila naslov favoritke. #Več…#

Že v prvem nizu pri rezultatu 7-0 za Gregorya Gaultierja se mu je pripetila poškodba mečne mišice, a se je po slabih 10min ob zdravniški pomoči vendarle vrnil v igrišče in vseeno dobil ta niz proti Marku Krajcsaku. Suvereno je nadaljeval z bojem in kljub poškodbi dobil igro ter si s tem zagotovil mesto v finalu. Drugo mesto si je priigral Thierry Lincou, ki ni imel veliko težav s Fincem Tuominenom.

Finale je pri moških torej že oddano Franciji, pri dekletih se bosta za naslov potegovali Angležinja in Nizozemka. Kdo bo koga bo znano v soboto po 17.00 uri.

 

Že več kot 100m strun so prenapeli na prvenstvu

Zanimivo primerjavo vseh 8 polfinalistov skozi njihova pretekla srečaja, si oglejte, še posebej če ste ljubitelji statistike, TUKAJ.