Rožletu odlično 36. mesto na EP 2010

Začelo se je EVROPSKO INDIVIDUALNO ZAPRTO PRVENSTVO V SQUASHU 2010. Igralce je sicer v Nemčiji pozdravila nevihta, a to nikogar ni odvrnilo od navdušenja nad dogodkom in predvsem pozitivne energije, ki preplavlja mesto Saarbrücken. Danes bo dan še posebej zanimiv za Slovenijo, saj bo naš edini predstavnik Rožle Langus zaigral v kvalifikacijah ob 14.45 uri.

Že takoj prvi dan prvenstva je postregel s presenečenjem, saj je kvalifikantu Marku Burkeju uspelo premagati nosilca Sorochinskiya, ostalim žal to ni uspelo, niti ne našemu Rožletu, ki se je vendarle uspešno boril, še posebej v drugem setu, ko je bil z Bartom nekajkrat izenačen, končni rezultat pa 3-0 za Nizozemca.

Preden so se začele tekme 1. kroga pri moških, so na igrišče najprej stopile ženske, kjer sta za danes še odvzeti nosilki turnirja Jenny Duncalf in Camille Serme. Vse prave favoritke so to tudi ostale in ni se bati, da bi kateri lahko stopili na prst pred četrtfinalom. #Več…#

Ker se na prvenstvu igra po sistemu do mesta natančna uvrstitev, so danes fantje že odigrali prvo tekmo razigravnja, med njimi tudi naš Rožle Langus, ki je to tekmo dobil in s tem zabeležil 1. zmago na Evropskem prvenstvu. V 1. krogu turnirja je le Avstrijec Rehman uspel po napetem in izenačenem boju premagati višje postavljenega igralca Nemca Schoorja. Pri ostalih ni bilo nikogar drugega, ki bi uspel premagati postavljene igralce od 1. – 16. mesta. Aktualni prvak ni imel nikakršnih težav s Slovakom Manikom, medtem ko je Lincouju kvalifikant Rohmüller uspel vzeti set.

Za Slovence se je dan zaključil sončno, saj smo zabeležili najprej poraz, takoj za tem pa zmago, medtem ko se za vse igralce, igralke, trenerje in organizatorje še vedno nadaljuje v deževno noč, pa so s tem pridobili toliko več gledalske in navijaške podpore.