Rožletu odlično 36. mesto na EP 2010

Polegla se je prva trema turnirja in fantje ter dekleta že sproščeno hodijo po centru, spoprijateljili so se z igrišči in seveda tudi med seboj, saj vsi zelo radi dihajo ta isti squashevski zrak. Tudi nevihte jim ne sežejo do živega, ko vsi udarjajo po mali navihani črni žogici, ki jim prinaša največje veselje.

Nov dan za nove zmage, ki jih še vedno lahko spremljate V ŽIVO, preko uradnega portala prvenstva. Prvi boj danes v steklenem igrišču sta prikazala temperamentni Davide Bianchetti in 1. nosilec prvenstva Gaultier, kjer se je s pravo mediteransko strastjo boril Italijan proti čim manjši razliki v točkah in celo uspel en niz osvojiti.

Za še večje veselje v Slovenskem taboru je dopoldan poskrbel Rožle Langus, ko je v svojem slogu po 70. min premagal Wojteka Nowisza. Popoldan žal sreča ni bila na njegovi strani in je bil Ruslan Sorochinskiy s 3-1 boljši.

Rožletova statistika na prvenstvu

Pri dekletih sta se v četrtfinalu pomerili 1. nosilka turnirja Jenny Duncalf in odlična Nizozemka Orla Noom, ki je na Evropskem Ekipnem Prvenstvu pripomogla k zmagi njene države, a tokrat ni bila boljša od Angležinje. Ravotako kot Annelize Naude, ki se je borila proti 2. nosilki Francozinji Serme. Edina Nizozemska predstavnica, ki se je uvrstila v polfinale je Vanessa Atkinskon, ki bo skušala zaseszi mesto v finalu in se pomerila proti zmagovalki Angležinj Duncalf ali Bailey. #Več…#

Pri moških sta za razburjenje nasprotnikov poskrbela Krajcsak in Marche, ki sta se uvrstila v četrtfinale. Madžar je nepričakovano premagal Lavignea s 3-2, za še večja odprta usta je poskrbel Francoz Gregorie, ki je z enakim rezultatom premagal 3./4. nosilca turnirja in tudi najboljšega predstavnika Anglije Jonathana Kempa, kasneje pa bil za Marka preutrujen in proti njemu izgubil 0-3. V četrtfinalu je razburjen in nejevoljen za pravi šov poskrbel Anjema, ki je že v 2 nizu 1. vrgel lopar po tleh, po rezultatu 1-1 v nizih in 4-7 za Tuominena v 3 nizu pa Nizozemec ni zdržal več in lopar je poletel po steklenem igrišču. S prelomljenim loparjem je Laurens Jan Anjema izgubil mesto v polfinalu.

V polfinalu bomo tako gledali kako se bosta oba Francoza kot favorita turnirja borila za mesto v finalu eden proti Madžaru drugi proti Fincu. Kdo bo boljši pa že jutri v živo iz Nemčije.