BGM 6 – zaključek

Vrhunski zaključek sezone na vrhunskem turnirju z izenačenimi tekmami, zanimivimi dvoboji, nasmejanimi obrazi, neprecenljivimi nagradami. V presežkih čez vse!

V prvi vrsti hvala vam, igralci, ker pišete športno pravljico, in takoj zatem hvala trenerjema Milanu Todoroviču Čički in Francu Langusu Frenku za ustvarjanje mladih squashistov in tistih mladih po srcu, da rastejo še višje!

Za nami je 6 BGM turnir, kjer smo dobili zmagovalca Marinko Horvat in Matjaža Erata ter skupne zmagovalce: Rok Repovž Rok, Urška Ferjan, Jaka Buča Rakovec in Nika Urh.

Zahvala gre seveda tudi Martinu Mošniku, aktulanemu državnemu prvaku, ki nas je obiskal in podelil pokale našim najboljšim, ter nam postregel še z odlično predstavo v igri z Matjažem.

Še nekaj statistsike:

  • največ zmag sta osvojila Roky in Tiam, vsak po 3
  • z 2 zmagami se pohvalijo Mark, Nanja, Vevi in Pia
  • 14 tekmovalcev je nastopilo na vseh turnirjih
  • 39 tekmovalcev se je udeležilo sistema
  • 404 tekme so bile odigrane na vseh turnirjih
  • na bgm2 je bilo odigranih največ tekem, 79

hvala vam!

Nismo ekipa, zato ker delujemo skupaj. Smo ekipa – družina, ker se spoštujemo, si zaupamo in skrbimo drug za drugega!

Pa se najprej posvetimo skupnim zmagovalcem, ki so se skozi 6 turnirjev borili in s kar nekaj preobrati dočakali skupni uspeh. In če začnemo pri najbolših. Roky si je v kat. I priigral 510 točk, oz. je bila zmaga že na 5. turnirju njegova. Drugo mesto je ohranil Goran Đukič Đuka s 440-imi točk. Na tretje mesto se je uvrstil Aleš Štendler Štekl z zadnostno prednostjo pred zasledovalci, kljub manjku 2-h turnirjev. Nato so v razmaku 17-ih točk po vrsti razvrščeni: Samo urh, Miha peteh, Miha primožič in Blaž Kunšič. Kmalu za njimi sta se uvrstila še naš trener Čička in Jernej Rozman. Lestvico zaključujejo fantja z vsak po enim odigranim turnirjem: Matjaž Erat, Mark Mišič in Luka Završnik.

Mladinke II, kot so se same poimenovale naše članice, so tudi v tesnem obračunu zaključile sezono. Urška si je z zadnjim turnrjem zopet priigrala prednost in osvojila največji pokal. Le 3 točke za njo sta bili Saša Rakovec in Pia Erjavec z enakim št. točk, kjer sta se po pravilu višje uvrstitve na zadnjem turnirju razvrstili na 2.m Saša in na 3. Pia. 4. mesto je osvojila Kaja Železnik z visoko prednostjo pred zasledovalkami Ingrid Bučar, Marinko, Ido Sedušak (slednji dve zopet z istim št. točk in zmago v kat. na tem turnirju za Marinko), Darinko Jerala Darči in Saro Čučnik.

Pri mladincih je ves čas vodil Buča, kateremu se je nevarno približeval Tiam Škodlar. Tiam Buče v skupnem seštevku ni uspel ujeti kljub vsakični zmagi nad njim. S 100 točkami manj se je na 3. mesto uvrstil tudi dosti mlajši Timotej Jenko Tim. 4. mesto je osvojil Lean Castaldi. Le točko za njim je bil Tin Topolovec in 3 za njim Mark Černilec. Ekipo mladincev zaključujeta Tjaž Čufer Tomažin in Metod Piber. Slednji je kot najmlajši udeleženec turnirjev tudi prejel eno izmed ur.

Nika in Tina Ferjan sta se tudi izmenjaje selili iz 1. na 2. mesto a na koncu je prednost obdržala Nika. Tretje mesto je osvojila Eva Trseglav Vevi s 104 točkami. 4. mesto je osvojila Karlina Piber Karla, ki je obdržala prednost 8 točk pred Nanjo Urh. Nanja je v letošnji sezoni absolutno najbolj napredovala. In strokovni odbor se je odločil, da še eno uro, ki nam je ostala podeli prav njej za najbolj viden napredek v squashu. Drugo polovico mladink predstavljajo na 6. mestu Lana Omovšek, ki ji sledita Julija Vidic in Zoja Berce. Slednja je še ena dobitnica ure, kot najmlajša udeleženka turnrjev. Točko za njo se je na lestvici uvrstila Pia Omovšek in nato še Naieli Oliva.

Tokratni turnir se je odigral v dveh kategorijah. Prvih 16 in drugih 16 tekmovalcev. Zmagovalec I. kat. je novinec v turnijih BGM, a naš stari znanec, Matjaž, v II. kat. pa je zmagala, povratnica po poškodbi, Marinka.

V obeh kat. je bilo zelo napeto, predvsem zaradi želje po čim boljši skupni razvrstitvi. Vsi so se potrudili maksimalno in videli smo veliko izenačenih dvobojev s podaljšanim nizom. Glede na to, da ste vsi tekmovalci že omenjeni, bi omenila le nekaj najbolj izpostavljenih. Odlično je na tem turnirju odigrala Lana, ki je iz tekme v tekmo kazala večji napredek, bravo. In na tokratnem turnirju je še več pokazal Metod, ki mu ne manjka veliko, da bo lahko igral neprilagojeno igro, bravo. Tina se je zelo izkazala, presenetljivo samozavestno je stopila v igrišče in vzela niz tako Saši kot Pii, čestitke. Svoj pravi jaz je pokazal tudi Čička in odigral najbolj korektno, pohvalno.

Turnir se je odvijal po planu, tako v Špiku kot v Kompasu. Veselo vzdušje se je zaključilo na Bledu, kjer smo vsi skupaj proslavili zaključek letošnjih turnrjev in zaključek sezone. Zabava, smeh, kopanje in squash so nas povezale v celoto, da smo lahko zares prava ekipa.

Hvala in čestitke vsem!

Kategorija I in II

podrobni rezultati

Našim pokroviteljem HVALA!